La substance, but in English

Mårten Spångberg (SE) **BASTARD 2014**


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

13. september 2014, 14:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon
95* - FESTIVALKORT

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

270 min.

Norgespremiere! Årets sensasjon i scenekunstverdenen kommer til Bastard-festivalen. Et fire og en halv times kunststykke, en tour de force inn i en verden av dans og hedonisme. En materialistisk tilnærming til dans med ti dansere, en sanger, et veggmaleri, en imaginær cannabis-hule og så mye mer.

Teatersjef Per Ananiassen var så begeistret etter premieren på MoMa PS1 i New York i januar, at han løp rett opp til Mårten Spångberg og booket denne forestillingen til årets Bastard! Etter Sverigepremieren i mai er Bastard den første plassen til å vise den feirete svenske koreografens nye forestilling i Europa.

«La Substance, but in English» skaper det helt uventede. Noen har omtalt den som ubeskrivelig, noen som utrolig trist, andre som noe som skaper en fire og en halv times latterkule. Andre igjen har sammenlignet den med en spirituell energidrikk – men med bevegelser – som å koble på en forsterker på ens indre liv.

Og det er vanskelig å si hva forestillingen handler om. Kanskje kan man si at det for det meste handler om dans og det luksuriøse i det å være sammen uten noen spesiell grunn, i det å føle seg fantastisk. «La Substance, but in English» er en fryd for øyet, det er kostymer, det er makeup og en massiv scenografi. Det er på mange måter dans som tillater seg seg å være dans og rein lykke. Det er et ekstravagant show med smil og høy «liker»-faktor! Det er popmusikk, hip hop og de beste sangene som er laget. En danseperformance hvor publikum groover med musikken, og hvor dansen blir smittet av rytmene. Publikum sitter på tepper på golvet, og glir inn og ut av vekslende tilstander mellom å sjekke ut dansen, nyte livet, legge ut et bilde, bidra til det store veggmaleriet, følge med og bare ha det fint. Det er som magi, men uten overraskelser.

«Within this oddly gentle, one-moment-rolling-into-the-next atmosphere was a stinging critique about consumerism in and out of the art world and, of course, the erosion of attention spans. In “La Substance,” Mr. Spångberg makes sharp points as he examines the nature of time: Instead of bodies he choreographed air and, to his credit, that took a few hours really to sink in”
Gia Kourlas, New Tork Times

 

Med og av: Aron Blom, Linda Blomqvist, Ludvig Daae, Yoann Durant, Emma Kim Hagdahl, Sandra Lolax, Linnea Martinsson, Pontus Pettersson, Mårten Spångberg, Rebecka Stillman, Hanna Strandberg, Marika Troili.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart