Krig og fred

av Eirik Fauske. Regi: Erlend Samnøen


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

29. oktober 2013, 19:00
30. oktober 2013, 19:00
31. oktober 2013, 19:00
1. november 2013, 19:00
2. november 2013, 15:00
3. november 2013, 15:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

En snodig-vakker dramatikerstemme, tre nyvoksne studenter som spiller seg selv, store ord som krig og demokrati og flere lag med fiksjon tar oss med inn i denne flunkende nye forestillingen, spesialskrevet for snart-utdannede skuespillere fra HiNT og regissert av Bør-Børson-regissør Erlend Samnøen.

Konseptet krig er moderne som aldri før. Norge har inntil nylig vært bidragsyter i en «ikke-internasjonal væpnet konflikt». USA fører sin «krig mot terror». Anslag over jordas ressurser i framtida er mildt sagt pessimistiske, og frykten for konflikter er derfor reell. Men ordet krig blir tolket, brukt og opplevd forskjellig av «statsråden», «dama i gata», og «det sivile droneofferet i Pakistan», og metodene for å trappe opp til krig er mange og ulike. «Krig og fred» er en forestilling om hvordan vi forstår og forholder oss til konseptet krig i et fredelig demokratisk samfunn.

«Krig og fred» inngår i et større prosjekt ved skuespillerutdanninga på Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT), kalt «Demokratiprosjektet». Tre dramatikere er invitert til å skrive hver sin helaftens scenetekst spesielt for studentene i avgangskullet 2014. Eirik Fauske er en av disse, og hans tekst «Krig og fred» settes opp i samarbeid med regissør og koreograf Erlend Samnøen og tre skuespillerstudenter. Teaterhuset Avant Garden er med som co-produsent og premierested for forestillingen, mens de to andre forestillingene i prosjektet vises i samarbeid med andre partnere.

Dramatiker Eirik Fauske er selv tidligere student ved HiNT, og er en scenekunstner Teaterhuset Avant Garden har jobbet sammen med flere ganger de siste årene. Hans siste forestilling, «LINDÅS», hadde premiere her våren 2012. Erlend Samnøen medvirket også i «LINDÅS», da som skuespiller, og er sist sett som regissør på Trøndelag Teaters «Bør Børson Jr.» i vår.

Regi: Erlend Samnøen Scenetekst: Eirik Fauske På scenen: Lisa Birkenes Thun, Kristoffer Veiersted, Erik Bauck Scenografi og kostymer: Marie Steen Löwendahl og Ingrid Tønder Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen Lyddesign: Jørgen Noodt Skjærvold Dramaturgisk innspill og lydkonsulent: Per Platou Dramaturg tekst: Kai Johnsen Grafisk design:Kristian Kaupang Foto: Eirik Brenne Torsethaugen  Produsent: Eirik Fauske og Anita Basmo Bjørnstad/HiNT Co-produsert av: HiNT og Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Kulturrådet, HiNT og Teaterhuset Avant Garden


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart