King Dom

Manah Depauw (BE)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. september 2013, 21:00

Pris

135 - Ordinær
115 - Moderasjon
75 - Barn (u/16)
Pakkeløsning - Spar penger med Bastards pakkeløsning!

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

75 min

Språk

Engelsk

NORGESPREMIERE!
Dette eventyret begynner i et slott der alt er råttent. Rommene er råtne, lakenene er råtne, sædflekkene på de råtne lakenene er råtne, og drømmene som drømmes i de råtne sengene er selvfølgelig også råtne.

«King Dom» er en forestilling om eksistensiell råttenhet og om symbiosen mellom skjønnhet og mørke. Det er et eventyr, en katalysator for undertrykte fantasier. I månedsvis jobbet Mana Depauw møysommelig i verkstedet sitt. Hun bygget en skog, et lite slott, et stort fangehull, noen tjenere, barnepiker, stallgutter, forvaltere, smeder, tjenestepiker, kjøkkengutter, slaktere, sangere, hoffnarrer, prester, konger og en prinsesse. Omsider, i midten av mai da våren begynte å varme opp verkstedet, kom et kongerike til syne.

Manah Depauw har en framtredende rolle i belgisk og europeisk scenekunst. Hun har utviklet et særegent og overdådig teaterspråk som krysser alle grenser. Forestillingene mesker seg i representasjoner av masseritualer, karnevalistiske uttrykk og andre kulturelle og religiøse praksiser, der det handler om å håndtere menneskets plass i naturen og dets evne til å forsone seg med sin egen skrøpelighet. Depauw besøkte oss sist med forestillingen «Eden Central» høsten 2011, og var en av kunstnerne bak «Endless Medication», som besøkte TAG i 2008.

Forestillingen har Norgespremiere under Bastardfestivalen. Dette er skrevet om den forrige forestillingen hun besøkte Trondheim med, «Eden Central»:
«Dette er en forestilling man ikke bør gå glipp av, rett og slett fordi den er noe av det rareste og mest overdådige som har kommet vår vei på lenge.» Adresseavisen

«Det er ei intelligent, annleis og særs velspela oppsetting Depauw presenterer, og det er ikkje vanskeleg å skjøne at ho blir rekna som noko av det mest spennande i belgisk teater for tida.» amund.info

—–
«Teaterspråket Depauw har utviklet gjennom de siste ti årene er rett og slett fantastisk. Uber-flashy Eden Central krysser grensene med så mange mil at denne typen teater er til glede for absolutt alle» De Standaard, også om forestillingen «Eden Central»

Tekst og regi: Manah Depauw Med: Manah Depauw og Lucie Debay Dramaturg: Pascale Petralia Lysdesign: Raphael Rubbens Kostymedesign: An Breugelmans, Manah Depauw Scenografi: Manah Depauw, Raphael Rubbens Lyddesign: Maarten Van Cauwenberghe Skyggedukker: Theodora Ramaekers Praktikant: Ellen Decoodt Produksjon: Margarita Production Co-produksjon: Vooruit, Buda, BIT Teatergarasjen og Teaterhuset Avant Garden Produsert på: STUK, Vooruit, Buda og Jan Fabre/Troubleyn Støttet av: Vlaamse Overheid


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart