KAZAK: kazak

NONcompany


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

13. mars 2014, 19:00
14. mars 2014, 19:00

Pris

190 - ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Som man roper i skogen får man svar.

Verdens største skog, taigaen, strekker seg ca. fra Elverum østover via Russland over til Alaska og helt til Newfoundland. I «KAZAK: kazak» tas vi med til den lille byen Whitehorse i Canada. Der bor det 22 000 mennesker og 60 000 bjørner.

KAZAK: kazak_kirketrapp

Bli med på en audiovisuell reise inn i de dypeste barskoger. NONcompanys scenekunstprosjekt KAZAK tar utgangspunkt i ideen om at taigaen – barskogbeltet som strekker seg rundt hele den nordlige halvkule – er én stor skog. Fra det perspektivet kan også innbyggernes røtter gå på tvers av nasjonalitet, samfunnslag og kultur. Og det naturlige miljøet kan være vel så viktig for vår følelse av tilhørighet og perspektiv på verden som det kulturelle. KAZAK tar form av tre ulike forestillinger som alle kan stå alene, men som også fungerer som en serie.

KAZAK: kazak_biltak

I første del, «KAZAK: ekspedisjonen», dro NONcompany østover, til Russland. I denne andre delen har de har dratt vestover til Canada, på skogstur med kamera på skulderen. «KAZAK: kazak» er en kunstnerisk dokumentar som følger det fiktive bandet «Alkotrazz» og deres møte med innbyggerne på den andre siden av skogen. Her prøver de å finne lyden av skog, taigaens sanne «sound».Forestillingen foregår både på film og live på scenen, og som i andre av NONcompanys prosjekter er møtet mellom ulike tekniske og estetiske komponenter gitt like stor betydning som det teatrale.

Bergensbaserte NONcompany ble etablert i 2002. «KAZAK: ekspedisjonen» hadde premiere på Teaterhuset Avant Garden høsten 2011 og ble beskrevet som et «humoristisk, multimedialt og lettare kvasivitskapleg sosialantropologisk prosjekt» (Amund Grimstad, Klassekampen). Mellomspillet til trilogien, «KAZAK: intermezzo», som ble spilt på Teaterhuset Avant Garden høsten 2012, ble i Natt & Dag nominert til beste scenekunst i Bergen 2012.

(c) NONcompanyAv og med: Lise Risom Olsen, Lena Lundsten Buchacz, Morten Pettersen, Øyvind B. Lyse, Hans Skogen Teknikk: Brynjar Vik Film: Tommy Næss, NONcompany Co-produsert av: BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Bergen kommune – seksjon for kunst og kultur, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Kulturrådet

Trailer


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart