jeg satt på en stein og så utover «havet»

Magnus Myhr (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

25. september 2014, 19:00
26. september 2014, 19:00
27. september 2014, 19:00
28. september 2014, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca 50 min.

Jeg har prøvd å gjøre noe med det. Jeg har prøvd å være en manne-mann og slå meg på brystet. Jeg har prøvd å ikke se så homo ut og jeg har løfta på jenter opp og ned og bortover og opp igjen mens jeg har vært livredd.
Nå er oppgjørets time kommet.

Velkommen til Magnus Myhrs fyrverkeri av en soloforestilling!

Vi opplyser om at det blir brukt strobelys i forestillingen

Les intervju med Magnus Myhr på Danseinfo.no

Denne høsten debuterer scenekunstner Magnus Myhr med sin første selvstendige produksjon, og den har urpremiere her på Teaterhuset Avant Garden! Myhr har siden han var ferdig utdannet danser vært med på en imponerende mengde gode forestillinger, både som danser og skuespiller. I flere av disse kunstprosjektene har det å være utenfor normalen stått sentralt, en tematikk som også er viktig i hans eget prosjekt. Denne gangen med et personlig utgangspunkt:

Jeg vokste opp i Målsjøgrenda i Klæbu kommune utenfor Trondheim. Klæbu er en kommune med ca 5900 innbyggere. Fotball og håndball, badminton og ski er populære fritidsaktiviteter. Jeg satt mest på en stein og sang litt, var ikke så god i idrett. Klæbu har mange fine naturområder. Vassfjellet skisenter ligger veldig nært Klæbu sentrum og er populært blant ski og snowboardentusiaster fra Trondheim og omegn. Jeg sto ikke så mye på ski, men solgte pølser der i årevis. Pølsene este til dobbel størrelse da de ble lagt på grillen. 

Nidelva går innom Klæbu og er dypest i Trongfossen ved Hyttfossen med 56 meter og er med dette Norges dypeste elv. Trongfossen er motivet i kommunevåpenet til Klæbu. Jeg skulle ønske Trongfossen var Rhinen, og at jeg var Lorelei. Jeg vrikka litt på rumpa når jeg gikk. Det er det visst bare jenter som gjør. Prøvde meg litt på kor, men slutta på dagen da jeg fikk soloen til «Det kommer en dag i morgen» fra musikalen Annie. Hadde et ønske om å bli berømt, men visste ikke helt for hva. Ville spille Hedda Gabler, gå rundt med en pistol og være undertrykt, for så å gjøre noe med det.

Magnus Myhr er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har jobbet som utøver siden 2007 i prosjekter med blant andre TOYBOYS, Flukt, Erlend Samnøen, DANSDESIGN, Namik Mackic, Klassikere for Kids, Subjazz, Karen Foss Quiet Works og ved institusjoner som Nationaltheatret, Riksteatret og Trøndelag Teater.

I «jeg satt på en stein og så utover ‘havet’» gjenopptar han forestillinger han laget som barn og presenterer dem nå endelig for et publikum. Vi får alt fra Disney til Ibsen, samt en liten dose trøndersk folkesjel. Forestillingen inneholder både tekst og dans, den har nykomponert musikk av Bendik Giske, og er skapt i samarbeid med REBEKKA/HUY, Chrisander Brun, Lisa Hjalmarson og Rakel Nystabakk.

jeg satt på en stein og så utover havet_Foto Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

2176_Foto: Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

2098_Foto: Chrisander Brun

Foto: Chrisander Brun

RULLETEKST

Utøver, idé, iscenesettelse, produsent: Magnus Myhr
Musikk: Bendik Giske
Iscenesettelse: REBEKKA/HUY (Rebekka Nystabakk, Huy Le Vo)
Scenografi: Lisa Hjalmarson
Lysdesign: Chrisander Brun
Produsent: Rakel Nystabakk
Kunstnerisk rådgiver: Hooman Sharifi

Co-produsert av: Teaterhuset Avant Garden, Black Box Teater, BIT Teatergarasjen, RAS – Regional Arena for samtidsdans

Støttet av: Norsk Kulturråd,
Fond for utøvende kunstnere,
Det Norske Komponistfond,
Fritt Ord, Trondheim Kommune,
Sør-Trøndelag Fylkeskommune,
Oslo Kommune


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart