Improvisasjon person

DVELL


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

27. mars 2014, 19:00
28. mars 2014, 19:00
29. mars 2014, 15:00

Pris

150 - Ordinær
100 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca. 60 min.

Når fem enestående kunstnere fra ulike disipliner kommer sammen foran publikum uten manus og noter kan hva som helst oppstå.

DVELL er : gitarist Neil Davidson (Glasgow), lyriker Arild Vange (Trondheim), improskuespiller Frode Eggen (Oslo), perkusjonist Kyrre Laastad (Trondheim) og scenograf/kunstner Kristin Lian Berg (Trondheim).

* Vil du oppleve flere av forestillingene? Skriv deg på en liste i billettluka etter at du har sett forestillingen første gang. Da får du se den neste for kun 50 kr! (Med forbehold om ledig plass).  

mirror3

«Improvisasjon person» utforsker improvisasjon i teatret med bruk av lyd, scenografi, tekst, historiefortelling og aktørene selv. Grunnlaget er hentet fra lyriker Arild Vanges nye bok «improvisasjon person», der også hoveddelen av teksten som brukes er skrevet ned. Men i disse forestillingene brukes ord og fraser improvisatorisk, på samme måte som musikalske akkorder brukes i improvisasjon, uavhengig av opprinnelig rekkefølge og sammensetning. Hver kveld skapes en helt ny og unik forestilling.

box1DVELLs forestillinger skaper teater ut av live interaksjoner. Der formen på tidligere prosjekter har lignet mer på konserter med fokus på musikk og tekst, har dette prosjektet utviklet seg i en mer dynamisk retning der aktørene i større grad fysisk inntar teaterrommet og improviserer fram konkrete situasjoner uten å vite hva de vil bli til eller hvor de kommer fra. Her oppstår midlertidige skulpturer, halvglemte barneleker, umulige dialoger, sammenraste konstruksjoner, lyden av gjenstander og et mylder av former for oversettelse og transformasjon. Prosjektet inviterer publikum til å skape med, til å ta del i undringen og legge merke til de alternative retningene og mulighetene som kunne ha blitt valgt i en situasjon, like mye som de som faktisk blir det.

Dette prosjektet ble fremhevet i kulturrådets pressemelding om tildeling av midler til scenekunst i juni 2013, som et eksempel «på kunstnere som interesserer seg for hvordan ulike typer materiale og formspråk kan skapes og anvendes i én produksjon. Slike prosjekter undersøker ulike måter scenekunstuttrykk kan kommunisere på, og har potensialet til å åpne nye retninger innenfor kunstarten».

DVELL 22.2.14 Teater Avant Garden, Trondheim from never comeashore on Vimeo.

Les også om DVELL på nettsiden deres: dvell.no

DVELL er en konstellasjon som bygger videre på et lengre samarbeid mellom komponisten og gitaristen Neil Davidson og lyrikeren Arild Vange. Deres samarbeid lå til grunn for den utvidede konstellasjonen Kulturbryggeriets forestilling «Variasjoner over fellesegget», som ble vist på Teaterhuset Avant Garden våren 2011 og var en forløper til DVELLs «Alltid ei anna» høsten 2012.

I improvisasjonsprosjektene sine vil DVELL utforske hva som skjer når ingen blir ledet, men hver enkelt leder seg selv i møte med lyd, tekst, improvisasjon og publikum. «Improvisasjon person» handler om, og søker å vise fram, hva en person kan være og romme: ikke et avgrenset jeg som fyller verden med seg selv, men et potensielt grenseløst jeg som lytter til og responderer på verden.

Boka «Improvisasjon person» er i seg selv inspirert av improvisasjon i litteratur og musikk. Vanges tekster er skrevet som respons på setninger og ord skrevet av den portugisiske forfatteren Fernando Pessoas mange alter egoer. Som i flere av hans nyere arbeider er Vange opptatt av lytting og respons som grunnlag for poesi og kunst generelt. Dette er også kjernen i DVELLs arbeid.

Konsept og utøvere: DVELL: Neil Davidson (gitar, Glasgow), Arild Vange (stemme, Trondheim), Frode Eggen (stemme, Oslo), Kyrre Laastad (perkusjon, Trondheim), Kristin Lian Berg (scenografi, Trondheim) Tekst: Arild Vange Dramaturgi: Willy Walder Scenografi: Kristin Lian Berg Musikk: Neil Davidson (gitar), Kyrre Laastad (perkusjon) Foto: Kim Nygård, Oscar Anjewierden Bildecollage: Kristin Lian Berg  Co-produsert av: Teaterhuset Avant Garden Støttet av: Kulturrådet, Trondheim kommune, NSFs Fond for frilansere


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart