How hard can it be?

Yaniv Cohen (IL/NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

29. april 2017, 20:00

Pris

300 - Festivalpass
200 - Enkeltforestilling ordinær
130 - Enkeltforestilling student/scenekunst/honnør

Spillested

Studioscenen
Trøndelag Teater

Varighet

70 min.

Språk

Engelsk

I How hard can it be? danser Yaniv Cohen og Asher Lev til Cohens dokumentarfilm Jerusalem, laget med håndholdt kamera. I filmen spør han Jerusalems innbyggere om hvorfor byen er viktig for dem.

**FORESTILLINGEN VISES SOM EN DEL AV
DANSIT OG AVANT GARDENS FELLES FEIRING AV DANSENS DAGER

How hard can it be? går provokativt til verks ved å bryte ned temaets viktighet og lese det gjennom en spaghetti-westernsk grotesk estetikk. Med en grunnleggende tro på at humor kan rive murer og blottstille det menneskelige og absurde i traumatiske hendelser, bryter de opp flere av vår tids mektigste symboler.

Som israelsk jøde i Norge har Cohen en tilskuerrolle til situasjonen i Midtøsten, både på nært hold og fra avstand. På nært hold har han vært vitne til de komplekse forholdene mellom Jerusalems innbyggere. Fra avstand ser han den utstrakte bruken av symboler som mediene tar i bruk for å beskrive byen, ofte med generaliseringer av personlige opplevelser og til og med romantiserende fortolkninger av det groteske.

Kledd i det samme groteske språket som mediene bruker er How hard can it be? en nølende kjærlighetserklæring til symbolenes by fremfor noen. Forestillingen konfronterer byens virkelighet med en skarp religionskritikk, og argumenterer for multikultur og anerkjennelse av ‘den andre’.

PRESSE:

«Koreograf og konseptutvikler Yaniv Cohen har valgt et vellykket grep for å kommentere konflikten i Midtøsten. Ved å bruke westernfilmens klisjeer som linse, blir det mulig for oss å se hvor fastlagt dramaturgien i konflikten er, og hvor fastlåst deltagerne er i sine roller.»Scenekunst.no

«Vakker og gripende oppsetning» – different life magazine

«[…] den parodiske vesterndansen, gjør fortellingen uhøytidlig og morsom» – Bergens tidende

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart