Klassikere for kids: Til fyret

Hildur Kristinsdottir (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

25. april 2015, 15:00
26. april 2015, 17:00

Pris

150 - voksen
75 - barn under 16 år

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

55 min

Språk

norsk

En forestilling om håp, død, sorg og det å lengte etter det ukjente og fantastiske. Og om at vi mennesker, selv når vi er sammen, på en måte likevel alltid er alene – inni våre egne hoder.

FOR BARN, UNGDOM OG VOKSNE, FRA CA. 10 ÅR

I forestillingen møter vi familien Ramsay. Seks år gamle James, mor og far tilbringer det som skal bli deres siste sommer sammen. Mor vil at barn skal håpe og drømme, selv når hun vet at drømmen ikke kan gå i oppfyllelse. Far mener at også barn må forholde seg til livets realiteter. Det er meldt dårlig vær, så han vet at de ikke kan oppfylle James’ ønske om å reise ut til fyret, det vil være for farlig. Far sier stadig at det ikke blir fint vær, mor mener det kan være at det faktisk blir fint likevel – bare de ønsker det sterkt nok.

Publikum får små hint av verden utenfor sommerhuset: første verdenskrig kommer, ti år passerer, det stormer, bomber faller, mor dør og James blir 16 år. Far bestemmer til slutt, mot James’ vilje, at de skal reise ut til fyret. James’ lengsel døde sammen med moren, men han tør ikke si nei til faren og sammen reiser de i sorg ut på havet.

«Til fyret» er en poetisk forestilling i et fargesterkt og vakkert univers. Scenen er fylt med naturtro kunstgress, et stort, vakkert tre, skjelettet av et hus, såpebobler, vind, sjø og humlesurr.

FORFILM! Vi oppfordrer alle til å se denne forfilmen før de ser forestillingen

Til fyret forfilm from hildur Kristinsdottir on Vimeo.

* Forestillingen er basert på Virginia Wolfs roman med samme tittel, og er en del av teatertrilogien «Klassikere for Kids». Trilogien tar for seg tre mesterverk i verdenslitteraturen og retter dem mot en ung målgruppe. Poenget er å skape barneteater som tar barn på alvor og ikke følger de etablerte konvensjonene for barne- og ungdomsteater. Den første forestillingen, «Faust for Kids» var basert på Goethes «Faust». Den ble nominert til Heddaprisen for beste barne- og ungdomsforestilling. «Faust for Kids» ble vist på Teaterhuset Avant Garden høsten 2012. Tredje og siste del skal ta for seg Dostojevskis «Forbrytelse og straff», og blir en forestilling for ungdom.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart