Gjermund Larsen Trio

Konsert


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

2. september 2015, 20:30

Spillested

Moskus

Konsert på Bastardfestivalen! Med to forestillinger med østerriksk folkedans- og musikk på programmet, syntes vi det passet fint å invitere noen av våre norske folkemusikkfavoritter også. Onsdag kveld spiller Gjermund Larsen Trio opp på festivalbaren Moskus!


Gjermund Larsen Trio fikk sin ilddåp da Gjermund skrev bestillingsverket «Brytningstid» til Telemarkfestivalen 2006. Etter å ha mottatt Grappas Debutantpris 2007, ga trioen ut albumet «Ankomst» høsten 2008. Denne utgivelsen ble belønnet med Spellemannspris i kategorien Folkemusikk/Gammeldans 2008. Høsten 2010 ga de ut sitt andre album «Aurum», og ble nominert til Spellemann i kategoriene Folkemusikk/Gammeldans og Populærmusikk. I 2013 kom deres tredje album, «Reise». All musikken trioen spiller er komponert av Gjermund.

Gjermund Larsen (fele)

Gjermund Larsen  er vokst opp i en «folkemusikkfamilie» i Verdal i Nord-Trøndelag, og har spilt og opptrådt med fela siden han var 5 år. I tillegg til å ha fått folkemusikken inn med morsmelka, har han studert folkemusikk i 8 år. Han ble den første til å avlegge Diplomeksamen i folkemusikk på vanlig fele ved Norges Musikkhøgskole, våren 2008.

Gjermund ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002. I 2005 fikk han kongepokalen som beste utøver på fele. Han er ofte benyttet som solist for kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. Gjermund har mottatt Spellemannprisen fire ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata «In Folk Style».

Andreas Utnem (piano/harmonium)

Andreas Utnem  har gitt ut plater med Trygve Seim(ECM), Ole Paus, Bjørn Klagegg og Andreas Bræin Hovig. Andreas er en ettertraktet teaterkomponist, og er til daglig ansatt som musiker i Kirkens Bymisjon i Oslo.

Sondre Meisfjord (Kontrabass)

Sondre Meisfjord har sin bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og mottak Spellemannspris i 2002 som medlem av Come Shine. Sondre spiller også med artister som Kari Bremnes og Åsmund Nordstoga.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart