G7

Pontenegrinerne


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

5. mai 2012, 19:00
7. mai 2012, 19:00
8. mai 2012, 19:00
9. mai 2012, 19:00
10. mai 2012, 19:00
11. mai 2012, 19:00
12. mai 2012, 19:00
14. mai 2012, 19:00
15. mai 2012, 19:00
16. mai 2012, 19:00

Pris

150 - Voksen
95 - Medlemmer

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

At G8 i virkeligheten er G7 pluss av og til Russland, vet vi. Men vet vi at G7 også er navnet på en organisasjon sammensatt av de viktigste åndelige kreftene i verden – med tilsvarende makt?

NB! Onsdag 9., torsdag 10. og fredag 11. mai tar vi kun kontant betaling i døra til denne forestillingen. Det er to minibanker i umiddelbar nærhet til teatret (ved eiendomsmegler på hjørnet av bygningen som vender mot Olavskvartalet og ved siden av Rema). Dette gjelder kun kjøp av billetter, i Teaterbaren kan du handle varer som vanlig.

G7 består av statsledere fra de sju (i følge dem selv) viktigste industrilandene i verden: USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Canada. Når de inviterer med Russland kaller de seg G8. Hver gang de har møte samler det seg horder av sinte demonstranter som protesterer mot at gruppa bak lukkede dører fatter vedtak som påvirker oss alle. Men få vet at G7 også er navnet på en organisasjon bestående av de (i følge dem selv) viktigste åndelige lederne i verden. De fatter også vedtak som påvirker oss alle. Med umiddelbar virkning. Uten at vi vet om det.

G7 er et nyskrevet teaterstykke om religion og makt, og særlig om konsentrasjon av makt, av Ingrid Weme Nilsen og Eivind Salen. Forestillingen gir en satirisk, men samtidig alvorlig, fremstilling av én måte å se de største verdensreligionenes guder på. Den er ikke objektiv, og gir seg på ingen måte ut for å være den eneste rette. Tro er personlig og all religion er subjektiv. Selv om jeg kanskje tilhører den samme religionen som deg, så kan min Gud være helt annerledes enn din Gud. Kanskje finnes det like mange guder som det finnes mennesker?

Prosjektet er et samarbeid mellom det frie teaterkompaniet Pontenegrinerne, Teaterhuset Avant Garden og Trøndelag Teater. Pontenegrinerne ble startet i 2002, og har seks produksjoner bak seg. Sist Pontenegrinerne besøkte Avant Garden var med forestillingen Quisling i 2010 som høstet god kritikk i blant annet Klassekampen (lenke til anmelderens blogg).

«Dette er virkelig en fantastisk kreativ og ikke minst morsom forestilling. Måten de ulike gudene er fremstilt på, både gjennom hvordan de sitter, oppfører- og uttrykker seg, virker fullstendig gjennomtenkt og gjør stykket til en fornøyelse å se på.» Les Radio Revolts anmeldelse her

«Allmektig urpremiere», «På sitt beste er «G7″ godt utviklet satire, med tilnærmet Mony Pythonsk frodighet og eleganse overfor politikk og religion» Les Adresseavisens anmeldelse her

 

Rulletekst

Konsept og regi: Ingrid Weme Nilsen Manus: Eivind Salen, Ingrid Weme Nilsen Utøvarar: Kristofer Hivju, Syver Åmli Vestmo, Arne Reitan, Ole Christian Gullvåg, Kingsford Siayor, Kristine Welde Tranås, Mona Synnøve Solhaug, Kai Kenneth Hanson, Harald Brenna, Gunnar Eiriksson Dramaturg: Matilde Holdhus Scenografi og kostyme: Milja Salovaara Lys: Steffen Telstad  Produsent: Pontenegrinerne Co-produsert av: Teaterhuset Avant Garden, Trøndelag Teater Støtta av: Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Trondheim Kommune

Foto: Marco Villabrille


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart