From Fluxus to Scratch

Michael Francis Duch (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. april 2013, 20:00

Pris

150 - Ordinær
100 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

From Fluxus to Scratch – solokonsert med Michael Francis Duch – kontrabass

Program
Hugh Shrapnel HOUDINI PIECE (1969)
Hugh Shrapnel  ACCOMPANIMENT (1969)
Hugh Shrapnel PROJECTILES (1969)
Hugh Shrapnel WAVES II (1969)
Howard Skempton FOR STRINGS (1969)
(pause)
Yoko Ono OVERTONE PIECE (1964)
Mieko Shiomi BOUNDARY MUSIC (1963)
George Brecht SOLO FOR VIOLIN, VIOLA OR CONTRABASS (1962)
Ben Patterson SOLO FOR DOUBLE-BASS (1961)

For interesserte holder Duch en lettfattelig introduksjon til FLUXUS og SCRATCH i forkant av konserten, kl. 19.00–ca. 19.30. Konsertstart kl. 20.00

FLUXUS var en bevegelse som startet i New York i 1960 og som utfordret hva kunst og musikk er og kan være. SCRATCH og THE SCRATCH ORCHESTRA var en slags arbeiderklasseutgave av FLUXUS som oppstod i England på slutten av 1960-tallet. Hugh Shrapnels stykker ACCOMPANIMENT og PROJECTILES er relativt selvforklarende stykker mens WAVES II tar utgangspunkt i det unisone og fjerner seg til det motsatte. Howard Skemptons FOR STRINGS består av de tre ordene: Waves, Shingle og Seagulls. Yoko Onos OVERTONE PIECE gir utøveren friheten til å spille hva som helst så lenge det er utelukkende basert på overtoner. Mieko Shiomis BOUNDARY MUSIC operer i grenselandet mellom lyd og stillhet. George Brechts SOLO FOR VIOLIN, VIOLA OR CONTRABASS er et annerledes solostykke hvor innstruksen består av kun et ord. Ben Pattersons SOLO FOR DOUBLE-BASS utfordrer utøveren til å bruke instrumentet til helt andre ting enn hva det vanligvis brukes til.

Michael Francis Duch (1978) er født og oppvokst i Trondheim og spiller kontrabass. Duch er ansatt som førsteamanuensis på Institutt for Musikk, NTNU, og han avsluttet sin treårige periode som kunststipendiat samme sted med disputas 30 oktober 2010. Med prosjektet “Friimprovisasjon – Sjanger og Metode” forsket han på friimprovisasjon og improvisasjonsbasert eksperimentell musikk. Han har vært med på over 40 utgivelser i ulike format, og har spilt solokonserter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Glasgow, Aten og London. Duch spiller ellers med trioen TILBURY/DUCH/DAVIES med John Tilbury og Rhodri Davies, i rockebandet Dog & Sky, improkvartetten LEMUR med Bjørnar Habbestad, Hild Sofie Tafjord og Lene Grenager, frijazz med trioen EN EN EN med Tor Haugerud og Eirik Hegdal, akustisk postnoise med duoen ORIGAMI TACET med Tore Bøe og i diverse andre konstellasjoner. Han har også medvirket som musiker i teaterforestillinger, senest «Du skal få høre fuglesang» på Trøndelag Teater.

Duch er styreleder i Ny Musikk Trondheim, og har i den forbindelse samarbeidet med Teaterhuset Avant Garden en rekke ganger. Sist bidro han som både arrangør og musiker i Ny Musikk Trondheims julekonsert hos oss i desember 2012.

www.michaelduch.no


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart