Forelesning: White on White

"Making Whiteness Speak"


Read in English

Spilletider

25. mars 2015, 11:00

Spillested

NTNU

Varighet

2h 30min

Språk

English

Gratis og åpent for alle, men krever påmelding.

White on White er det kunstneriske forholdet mellom Iggy Malmborg (Malmö) og Johannes Schmit (Berlin). I forbindelse med at vi viser forestillingen deres, «White on White #6 – Queer Sells», holder duoen en åpen forelesning i seminarrommet på Kunstakademiet i Trondheim.

I forelesningen «Making Whiteness Speak» gir duoen et innblikk i utviklingen av, og tanken bak, forestillingsserien «White on White», som de startet i 2009. De presenterer de kunstneriske strategiene de har brukt gjennom arbeidet med ulike forestillinger, og derigjennom sin tilnærming til det som går under begrepet «subversiv bekreftelse» (subversive affirmation). Som utgangspunkt for arbeidet hadde de en ambisjon om å implementere «Critical Whiteness Theory» i sin utøvende kunst. Etter hvert som serien har tatt form har de utvidet til en bredere estetisk tilnærming, som åpner for å se på all slags bruk av ubevisste privilegier innenfor kunsten.

Meld deg på her.

Forelesningen holdes på engelsk, og avholdes i samarbeid med Kunstakademiet i Trondheim, NTNU.

Adresse: Kunstakademiet i Trondheim. Innherredsveien 7.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart