Executed stories

Juha Valkeapää (FI)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. september 2013, 17:30
13. september 2013, 18:00
14. september 2013, 15:00

Pris

135 - Ordinær
115 - Moderasjon
75 - Barn (u/16)
Pakkeløsning - Spar penger med Bastards pakkeløsning!

Spillested

Skansen - Verdens beste stasjon

Varighet

2,5 timer

Språk

Engelsk

Finn veien til Skansen – Verdens beste stasjon

Sist gang vi hadde festival ble publikum servert kaffe, nystekte pannekaker og finurlige betraktinger av to finner i et telt. I år vender en av dem tilbake, men denne gangen er det bare én i publikum som får servering: Et siste måltid.

«Executed stories» er en forestilling om henrettelser i menneskehetens historie. Den forteller livshistorien til et knippe mennesker fra ulike tider som enten endte med å bli henrettet eller endte opp i en jobb som bøddel. Synsvinkelen skifter stadig mellom de ulike sidene av henrettelsen, den som skal henrettes og den som skal utføre den. For den førstnevnte er det en ugjenkallelig straff, for den sistnevnte kanskje en godt utført tjeneste.

«Executed stories» er satt sammen av ord, enkle handlinger, sanger, et veggteppe, en tegning, noen bilder, og det siste måltid. Tonen er nøytral og nøktern, men ikke uten humor. Vi får være med på å spille «hangman» og sette opp topp-ti-lister over ulike henrettelsesmetoder. Høydepunktet er en loddtrekning der vinneren får servert det hun eller han ville bedt om til sitt siste måltid. (Forhåpentligvis vil forestillingen vekke appetitten).

Juha Valkeapää deltok også på fjorårets Bastardfestival. Sammen med Taito Hoffrén viste han den sjarmerende forestillingen «Ten journeys to a place where nothing happens». Med «Executed stories» ønsker han å utfordre publikum til å tenke etter hva de egentlig mener om dødsstraff. Kanskje er det ikke så opplagt når det kommer til stykket? Nå er ikke lenger dødsstraff det heteste diskusjonstemaet de fleste steder i Vesten, men så lenge det fortsatt er stater som praktiserer det, må diskusjonen holdes i live.

Forestillingen vises i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag.

Skrevet, regissert og fremført av: Juha Valkeapää Regi-rådgiver: Kaja Kann Dramaturgi-rådgiver: Kimmo Modig Musikalsk rådgiver: Eero Grundström Veggteppe: Merike Lond Søm: Sanna Bollström Skinnpung til øks: Sam-Sam Engelsk radiostemme: David Mawby Foto: Kaja Kann Produsert av: Juha Valkeapääʼs Voice Co-produsert av: Baltic Circle (Samara) Støttet av: Arts Promotion Centre Finland, Performance Center Eskus Helsinki

Executed Stories er co-produsert av det internasjonale nettverket Samara, med støtte fra Nordisk ministerråds nettverks- og mobilitetsprogram.

Samara_logo

nordisk-baltisk_lav oppl


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart