€urocorridos

brødet og e$elet


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

2. desember 2016, 19:00
3. desember 2016, 19:00
4. desember 2016, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Scenekort
130 - Student/Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 60 min.

Språk

Norsk

Inspirert av det de mener er den tydeligste, og mest umiddelbare formen for teater: fribryting, er litteratur-Trondheims egne yndlinger, brødet & e$elet, klare med en ny litterær kabaret-aktig performance-forestilling.

«Vi har sydd to dukker av møbelstoff og fylt dem med filler og kledd dem ut som maskerte fribrytere, og gitt dem juling til vi mistet pusten. Vi har filmet dette. Vi har kledd oss selv ut som maskerte fribrytere, fordi vi har forstått at fribryting er den tydeligste og mest umiddelbare formen for teater: det handler om rettferdighet, moral, ondskap, hverdag og forvandling. Vi kjenner ikke igjen oss selv på bildene.

Vi har lest om alle drapene i kjølvannet av krigen mot narkotika. Vi har sett knivstikkende gærninger bli hyllet som rockestjerner og helgener. Vi har lært oss en mexicansk sang om hjemlengsel og en sang fra depresjonen om å ha bygget hele landet men likevel havnet på gata. Vi har kjøpt en haug med plysj-aper som skriker når vi klemmer på dem. Vi har kjøpt de to største trianglene vi klarte å finne.

Vi har sett dokumentaren om dem som lever i huler under jorda på grensen mellom Mexico og USA. Vi har sett Donald Trump på tv. Vi har bodd i Sverige og Norge. Vi har hørt på jazz. Vi har overveid å kjøpe et paintballgevær og skyte på hverandre. Vi har kjøpt en kjole. Vi har turnert og spilt sanger vi synes er sørgelige, men som publikum tydeligvis finner morsomme. Vi har sett videoer av fulle russere, polakker og litauere, og forsøkt å følge koreografiene i dem.

Vi har skrevet ei bok som het €urodike, som handler om ei lita jente som blir satt bort og deretter solgt til en gangster, utdannet til tjuv og siden adoptert av en annen gangster.»

 

Brødet og e$elets forrige forestilling, «Vi er motorvei», ble vist på Teaterhuset Avant Garden høsten 2013. I ettertid har duoen gjort suksess med tekster og viser på litteraturfestivaler og -arrangementer rundt om. De har også gitt ut boka €urodike (2015), som denne forestillingen er løselig basert på.

Vi er mer enn klare for å oppleve brødet og e$elets andre helaftens forestilling!

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart