Escape the universe

by Proxy (NO/DK/FI)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

7. april 2018, 19:00
8. april 2018, 16:00

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
190/220 Ordinær
140/165 TOBB-medl
120/140 Student
120/140 Scenekort
120/140 Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

80 min

Språk

English

Universets størrelse, skjønnhet og ubegripelige kompleksitet; dette enorme som vi alle er en del av, er gjenstand for evig fascinasjon. Det kan også bli vel mye å ta inn.

Nede på jorda stiller hverdagslivet sine krav som må innfris. Kunnskap som hoper seg opp, relasjoner som må ivaretas og dagligdagse gjøremål kan forhindre oss fra å løfte blikket, tenke nye tanker og drømme om andre måter å leve på.

I Escape the Universe inviteres publikum med inn i et kunstnerisk tankeeksperiment, drevet frem av kunstnernes behov for å skape et poetisk tilfluktsrom; et rom hvor vitenskap, fantasi og fiksjon kan krasje og blande seg fritt. Til grunn for denne flukten ligger et oppriktig ønske om å hanskes med potensialet som ligger i universets tilsynelatende uendelige og uhåndgripelige vesen.

Ved å etablere et alternativt rom og en feiring av kosmiske dimensjoner, kan kunstnerne og publikum dele sine visjoner for fremtiden, og kanskje samtidig avdekke hvilke verdier som betyr mest, her og nå, i livet på jorden.

 

Om kunstnerne

by Proxy er et ungt kollektiv bestående av skuespillere og scenografer med bakgrunn fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad: Anders Firing Aardal, Matias Askvik, Marthe Sofie Løkeland Eide, David Jensen, Ylva Owren og Heiki Riipinen.

Med Escape the Universe tar de fatt på sin andre sceniske produksjon. by Proxy arbeider ut fra en holistisk kunstnerisk tilnærming, og utforsker rom, lys, tekst, bevegelse og lyd på samme tid. Deres første forestilling, Stop Being Poor, vant juryprisen under Körber Studio Junge Regie i Hamburg i 2015, og har siden turnert i Tyskland og Norden.

 

Anders Firing Aardal

Anders Firing Aardal (NO) er utdannet scenekunstner fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han arbeider i grenselandet mellom teater, dans, musikk og visuell kunst. Han har en bred erfaring som utøver, og er også trenet i fysisk teater og sang.

Matias Askvik

Matias Askvik (NO) er scenograf og lyd-kunstner utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han har bakgrunn som bassist og musiker, og lyd er ofte det elementet som definerer rommet i hans scenografier. I sitt arbeid utforsker han hvordan man kan skape rom som inviterer publikum til å lytte med alle sansene. Han har tidligere jobbet som scenograf ved Nationaltheatret i Oslo.

Marthe Sofie Løkeland Eide

Marthe Sofie Løkeland Eide (NO) er skuespiller, scenekunstner og produsent utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Hun har i tillegg en bachlorgrad i Økonomi fra Norges Handelshøgskole, og har tatt kurs i Creative Leadership ved Kaospilotene i Århus. Løkeland Eide er inspirert av tidligere samarbeidspartnere og lærere som Bianca Casady, Dan Safer og Meg Stuart, og ønsker å skape absurde, merkelige og dype forestillinger som kan være tilgjengelige for et bredt publikum.

David Jensen

David Jensen (DK) er skuespiller og scenekunstner utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han har vært aktiv som kunstner og skuespiller i København, og har vært en pådriver i byens ‘underground’ teatermiljø. Jensen insisterer på å inkorporere risiko, spenning og lek i sitt kunstneriske arbeid, og søker etter antiklimatiske handlinger som fører til politisk svikt.

Ylva Owren

Ylva Owren (NO) er scenograf og installasjonskunstner utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Hun har tidligere studert kunst ved Strykejernet Kunstskole og Nansenskolen. Hun har vært assistent ved Robert Wilsons Faust 1+2 på Berliner Ensemble, og ved Phillip Zarillis Vannposten på Nordland Teater. Owren er interessert i det politiske i kunsten, og hvordan man kan skape offentlig diskusjon og refleksjon gjennom sanseopplevelser.

Heiki Riipinen

Heiki Riipinen (NO/FI/DK) er skuespiller og scenekunstner utdannet ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Han har tidligere samarbeidet med kunstnere som Bianca Cassidy, Lars Vik og Lisa Lie. Han har blant annet medvirket i Lisa Lie/PONRs Skogsunderholdning – Talk Softly But Carry A Big Stick som er co-produsert av Teaterhuset Avant Garden. Forestillingen ble sist vist på Teaterhuset Avant Garden under Bastardfestivalen i 2015.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart