Du skal få høre fuglesang

Teater Fot (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

18. oktober 2014, 10:30
18. oktober 2014, 12:30
18. oktober 2014, 15:00
19. oktober 2014, 10:30
19. oktober 2014, 12:30
19. oktober 2014, 15:00

Pris

70 - Barn
100 - Voksne

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Du skal få høre fuglesang – en barneteatertrilogi

En musikalsk og interaktiv teatertrilogi for barn inspirert av fuglenes sang og lek. «Spurv», «Nattergal» og «Hakkespett» er tre utforskende forestillinger der tre av byens fremste improvisasjonsmusikere og tre dansende utøvere kommer barnas lekenhet i møte. Hver forestilling er tilpasset en egen målgruppe av barn.

———–
SPURV for barn fra 0 til 2 år – Begge dager kl. 10.30
«Spurv» er en feiring av lek og samvær for de aller minste barna. De fleste barn kjenner spurven, og kan kanskje se at den er nysgjerrig og leken som dem selv. I en atmosfære av lys, dans og musikk åpnes spillerommet for barna helt fra starten av forestillingen og lar dem utforske rommet og tingene på sin egen måte.

NATTERGAL for dem mellom 3 og 5 år – Begge dager kl. 12.30
Nattergalen er en fantastisk virtuos solosanger. Man ser og hører den sjelden, og derfor er den myteomspunnet og eventyrlig. Med utgangspunkt i flere eventyr av HC Andersen, beveger forestillingen seg inn hans verden, der prinsessens bortskjemte ensomhet står i fokus. Kanskje må barna også bidra for å få prinsessen på bedre tanker?

HAKKESPETT for alle mellom 6 og 9 år – Begge dager kl. 15.00
Hakkespetten er en vakker, sterk og litt farlig fugl. Den er en dyktig byggmester som hakker hull i treet der den vil bo, men like gjerne for å vise seg, lage rytmer eller markere seg overfor konkurrenter. Forestillingen handler om forholdet mellom tre hakkespetter, der en av dem alltid er en for mye. Den undersøker hvilke følelser og reaksjoner som kommer ut av en mobbesituasjon, men lar leken og musikken gi oss svaret.
———–

Teater Fot, med scenekunstner, dramapedagog og forsker Lise Hovik i spissen, satte en ny standard for interaktivt småbarnsteater med «De røde skoene» (2008), som har turnert Norge og utlandet til stor suksess. I tillegg til flere kritikerroste forestillinger, har Hoviks arbeid med barns kunstopplevelse resultert i en nylig avgitt doktorgradsavhandling. «Du skal få høre fuglesang» er et samarbeid mellom Teater Fot og Trøndelag Teater, og ble første gang vist på Trøndelag Teater høsten 2012. «[…] nok ein gong syner Hovik at teater for barn kan vere både eksperimentelt, interaktivt og særs opplevingsrikt», skrev Klassekampens anmelder etter premieren.

 

Regi, scenografi og manus: Lise Hovik Produsent i produksjonsperioden: Ane Wennevold Musikk og komposisjon: EnEnEn; Michael Duch, Eirik Hegdal, Tor Haugerud Koreograf: Line Strøm Danser: Live Strugstad Skuespillere: Andreas Medbøe Thoresen, Janne Brit Rustad Lysdesigner: Sivert Lundstrøm, Trøndelag Teater Teknikk, kostyme, PR: Trøndelag Teater Animasjonsfilm: Denise Hauser, Tor Haugerud Scenografisk konsulent, ullsol og kurver: Ingrid Becker Fuglehånddukker: Lise Hovik, Rebekka Skauge

Støttet av: Kulturrådet, KUNSTLØFTET, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim Kommune, Scesam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barn


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart