I DET FJERNE, TROJA

Magnus Myhr (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

22. februar 2018, 19:00
23. februar 2018, 19:00
24. februar 2018, 19:00
25. februar 2018, 19:00

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
190/220 Ordinær
140/165 TOBB-medl
120/140 Student
120/140 Scenekort
120/140 Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 50 min

Språk

Nonverbal

Som et gresk kor
vil jeg la kroppen min
ta igjen
messe ut
ordet

La det bølge
riste
kaste
skylle ut
og rett før
det forsvinner
ta det tilbake:

FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI

Våren 2018 åpner med en urpremiere, når vi ønsker velkommen til Magnus Myhrs andre helaftens forestilling, som også er en Teaterhuset-Avant-Garden-co-produksjon!

Som feminin mann har Myhr kjent på en ytre og indre konflikt mellom det feminine og det maskuline – en konflikt som eksisterer i hans egen kropp. I denne forestillingen vil han grave dypere i sine personlige erfaringer, og med kroppens poetiske og fysiske kraft gå dem i møte.

Med inspirasjon fra de storslåtte skjebnene i greske tragedier, og med nyskrevet musikk av saksofonist Bendik Giske, er Magnus Myhr klar for sin andre premiere på vår scene! Forestillingen spilles videre på BIT Teatergarasjen i Bergen, RAS i Sandnes og Black Box Teater i Oslo senere i vår, og er booket til visning i Göteborg i høst. Den er også nylig tatt opp i turnénettverket Dansenett Norge, for videre turnering rundt om i landet.

 

Magnus Myhr, opprinnelig fra Klæbu, har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007. I DET FJERNE, TROJA er hans andre helaftens soloproduksjon. I 2014 lagde han soloforestillingen JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET», som også hadde urpremiere her på Teaterhuset Avant Garden.

Nå gleder vi oss stort til å oppleve fortsettelsen!

Mer om kunstnerteamet bak forestillingen

Magnus Myhr

Myhr har bred erfaring fra både dans og teater, og har de siste årene blant annet jobbet på Nationaltheatret og i det anerkjente danseensemblet Carte Blanche. Han lager egne arbeider som er forankret i personlige erfaringer, og interesserer seg for tematikk som omhandler oppvekst, gestaltning av kjønn og menneskers iboende forfengelighet.

Solodebuten JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» ble vist på Teaterhuset Avant Garden; Black Box teater i Oslo; RAS – regional arena for samtidsdans i Sandnes og BIT Teatergarasjen i Bergen. I likhet med I DET FJERNE, TROJA, var forestillingen co-produsert av Teaterhuset Avant Garden.

Bendik Giske

Bendik Giske er saksofonist og komponist utdannet ved Jazzlinja på Institutt for Musikk ved NTNU i Trondheim, Rytmisk Musikkonservatorium i København, og Norges Musikkhøgskole. Giske har gitt ut flere plater, produsert musikk for scene-, performance- og billedkunst, og har samarbeidet med musikere som Nils Bech, Samsaya og Kakkmaddafakka. Arbeidene hans utfordrer kroppens og instrumentets fysiske begrensninger i tillegg til å utforske instrumentalistens performative rolle. Giske har i det siste jobbet med stedspesifikke opptak, hvor han inkorporerer lyden av rommet, saksofonens mekanismer og sin egen stemme for å skape et lydbilde inspirert av det skeive techno-miljøet som han er en del av. Giske komponerte også musikken til Magnus Myhrs Jeg satt på en stein og så utover ”havet” i 2014.

Mer om ham: www.BendikGiske.comwww.Soundcloud.com/BendikGiske

Chrisander Brun

Chrisander Brun er utdannet lysdesigner fra Dramatiska Instituttet i Stockholm, og er aktiv som lysdesigner, scenograf og fotograf ved et stort antall danse- og teaterforestillinger i Skandinavia og Europa.

Brun har samarbeidet med kunstnere som Halla Ólafsdóttir, Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Dorte Olesen, Ludvig Daae, Mychoreography, Tata Hämäläinen, TOYBOYS, Örjan Andersson, Martin Forsberg og Stina Nyberg, Ina Christel Johanessen/Zero-Visibility Corp og Carte Blanche. Brun har tidligere samarbeidet med Magnus Myhr i forestillingen Jeg satt på en stein og så utover «havet». Teaterhuset Avant Garden hadde sist besøk av Brun våren 2015, da han gjorde lysdesign på Jordjenta av Berstad/Helgebostad/Wigdel. Denne våren samarbeider han igjen med Myhr som lysdesigner, scenograf, fotograf og kostymedesigner i forestillingen TROJA. Videre denne våren skal han gjøre lysdesign, scenografi og kostymedesign i forestillingen ANIARA på Torshovteatret i Oslo.

Mer om ham: www.chrisander.no/

Terje Tjøme Mossige

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens balletthøgskole 1984-1987. Han har jobbet som utøvende dansekunstner og koreograf i det norske dansefeltet og turnert i inn- og utland siden 1987. Hans første soloforestilling, et improvisert, bevegelig og abstrakt verk, hadde premiere i februar 2017. I 2014 ble Terje Tjøme Mossige tildelt tiårig arbeidsstipend for etablerte kunstnere av Statens kunstnerstipend.

Melanie Fieldseth

Melanie Fieldseth arbeider som dramaturg på Black Box teater og frilans som skribent og redaktør. Tidligere har hun arbeidet som scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd, og som forsker og kritiker. Hun er utdannet teaterviter fra Universitetet i Bergen.

Inger-Reidun Olsen

Inger-Reidun Olsen (iRo) har en BA i koreografi fra Statens Balletthøgskole, nå Kunsthøgskolen Oslo – avdeling Dans, og en toårig utdannelse fra Skolen for Samtidsdans, nå Høyskolen for Dansekunst – HFDK.no. Siden 2003 har iRo realisert sine egne kunstprosjekter og forestillinger, og hun har medvirket i samarbeidsprosjekter som koreograf, danser, performancekunstner, kurator og mentor. Hennes kunstneriske arbeid beveger seg i krysningen mellom koreografi og performancekunst, og involverer performativt arbeid på ulike steder og rom, både innendørs og utendørs. iRo har presentert arbeidet sitt i USA, Kina, Mexico, Spania, Hellas, Russland, Sverige og Norge. I 2009 og 2014 ble hun tildelt Statens Kunstnerstipend for tre år.

Mer om henne: www.iroart.com

Presse og utmerkelser

JEG SATT PÅ EN STEIN … ble omtalt på scenekunst.no som et «personlig, humør- og kjærlighetsfylt kunstnerisk statement». Og videre: «entusiasmen som gjennomsyrer hele prosjektet, inneholder i seg selv kvaliteter som peker framover mot store ting»…

I Klassekampen skrev anmelder Amund Grimstad: «Magnus Myhr har med denne produksjonen synt at han har eit enormt potensial til å kombinere teater, song og dans, og at han er i stand til å skrive fengslande forteljingar.»

Forestillingen ble også tildelt NATT&DAGs Trondheimpris i kategorien årets scenekunst for 2014.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart