I DET FJERNE, TROJA

Magnus Myhr (NO)


Read in english

Spilletider

22. februar 2018, 19:00
23. februar 2018, 19:00
24. februar 2018, 19:00
25. februar 2018, 19:00

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

Ca. 50 min

Språk

Nonverbal

Som et gresk kor
vil jeg la kroppen min
ta igjen
messe ut
ordet

La det bølge
riste
kaste
skylle ut
og rett før
det forsvinner
ta det tilbake:

FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI FEMI

 

Våren 2018 åpner med en urpremiere, når vi ønsker velkommen til Magnus Myhrs andre helaftens forestilling, som også er en Teaterhuset-Avant-Garden-co-produksjon!

Som feminin mann har Myhr kjent på en ytre og indre konflikt mellom det feminine og det maskuline – en konflikt som eksisterer i hans egen kropp. I denne forestillingen vil han grave dypere i sine personlige erfaringer, for å avdekke motsetningene og usikkerheten han bærer med seg.

I lek med de storslåtte skjebnene i greske tragedier, og med nyskrevet musikk av saksofonist Bendik Giske, går Myhr til kamp på scenen!

 

Magnus Myhr, opprinnelig fra Klæbu, har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007. I DET FJERNE, TROJA er hans andre helaftens soloproduksjon. I 2014 lagde han soloforestillingen JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET», som også hadde urpremiere her på Teaterhuset Avant Garden.

Mer om kunstneren

Myhr har bred erfaring fra både dans og teater, og har de siste årene blant annet jobbet på Nationaltheatret og i det anerkjente danseensemblet Carte Blanche. Han lager egne arbeider som er forankret i personlige erfaringer, og interesserer seg for tematikk som omhandler oppvekst, gestaltning av kjønn og menneskers iboende forfengelighet.

Solodebuten JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» ble vist på Teaterhuset Avant Garden; Black Box teater i Oslo; RAS – regional arena for samtidsdans i Sandnes og BIT Teatergarasjen i Bergen. I likhet med I DET FJERNE, TROJA, var forestillingen co-produsert av Teaterhuset Avant Garden.

 

Presse og utmerkelser

JEG SATT PÅ EN STEIN … ble omtalt på scenekunst.no som et «personlig, humør- og kjærlighetsfylt kunstnerisk statement». Og videre: «entusiasmen som gjennomsyrer hele prosjektet, inneholder i seg selv kvaliteter som peker framover mot store ting»…

I Klassekampen skrev anmelder Amund Grimstad: «Magnus Myhr har med denne produksjonen synt at han har eit enormt potensial til å kombinere teater, song og dans, og at han er i stand til å skrive fengslande forteljingar.»

Forestillingen ble også tildelt NATT&DAGs Trondheimpris i kategorien årets scenekunst for 2014.

Nå gleder vi oss stort til å oppleve fortsettelsen!

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Skriv ut eller vis billetten på telefonen din. Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Grupper › Ta kontakt for grupperabatt. Spesielle behov › Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter start. Bill. refunderes ikke