Dance To Dance To

Ludvig Daae (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

14. september 2018, 18:30
15. september 2018, 17:30

Pris

200/130

Halv pris på billetter 15.09.

Spillested

Varighet

60 min

Språk

Nonverbal

Norsk dansekunstner forfører med innsmigrende disco i møte med klassisk ballett

Presenteres i samarbeid med Dansenett Norge ved DansiT

Inspirert av den meksikanske koreografen Esmeralda Vasquez har Ludvig Daae skapt en danseforestilling som undersøker begrepene “innovasjon” og “finkultur”. Ved hjelp av tre dansere forvandler han Esmeralda Vasquez’ klassiske verk Dance to Dance to til en moderne danseforestilling, like relevant i dag som da den hadde sin urpremiere i 1783.

Den gangen ble arbeidet med Dance to Dance to avbrutt da Vasquez døde, men forestillingen ble likevel ferdigstilt til hennes ære. Stykket ble en umiddelbar suksess, utvilsomt hjulpet av ryktene rundt Vasquez’ død og hennes opprinnelige plan for forestillingen, og anses i dag som en av historiens mest ikoniske danseforestillinger.

Det var tanken om et uferdig mesterverk som fanget Daae og ble utgangspunktet for hans undersøkelser. Daae og hans kreative team har valgt å beholde de tradisjonelle discodanselementene fra originalen, men presenterer dem ved siden av sine egne tolkninger av hvordan denne klassiske forestillingen skulle sett ut om den hadde blitt gjort i dag.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart