Culinary Cartographies

roomservices (TR/SE)


Read in English

Spilletider

10. september 2013, 07:00
11. september 2013, 07:00
12. september 2013, 07:00
13. september 2013, 07:00
14. september 2013, 08:00

Pris

Gratis

Spillested

Rema 1000 Moholt

NB! Foregår på Rema 1000 Moholt
Installasjon i butikken 10.–14. september (i butikkens åpningstid kl. 07.00-23.00)

Stunt/foredrag i butikken 11. og 12. september kl. 19.00 (varighet ca. 20 min)

Vet du hvor maten din kommer fra? Sammen med lokale skolebarn fyller roomservices opp handlekurven din med litt mer innsikt om matens reise fram til en helt vanlig matbutikk i Trondheim.

I dag er fersk frukt tilgjengelig året rundt, pent pakket og stablet i butikkhyllene uten spor av den globale reisen den har vært ute på – og uten referanse til en bestemt sesong. «Culinary Cartographies» er et deltakende kartleggingsprosjekt om bio-geografien til vanlig matbutikksmat. En utvalgt barneskoleklasse jobber sammen med kunstnerne med å finne ut mer om maten vi spiser. Ferske råvarer skal spores tilbake til opprinnelsen for å avdekke hvordan varene reiser før de når tallerkenen vår. Resultatet presenteres med kart og figurer som blir installert på en matbutikk i skolens nærområde. Med figurer av ulike størrelser montert i ulik avstand til hverandre, blir butikkens frukt- og grøntavdeling omgjort til en global representasjon av dagens matgeografi, et slags «frukt-planetarium».

Onsdag og torsdag ettermiddag/kveld er roomservices selv til stede i matbutikken for å snakke med kunder og tilskuere i små åpne foredrag eller diskusjoner. Hvordan samtalen går avhenger av hva tilhørerne er interessert i. Kanskje blir det en guidet tur i frukt- og grøntavdelingen? Eller en diskusjon om parallellene mellom import av mat og immigrasjon av mennesker?

roomservices er navnet på samarbeidet mellom Evren Uzer og Otto von Busch, der de utvikler praksisbaserte og deltakende eksperimentelle design- og kunstprosjekter, blant annet. Begge har variert akademisk forskningsbakgrunn og interesser. I arbeidene de gjør som roomservices slipper de løs en nysgjerrig iver etter å eksperimentere seg fram til nye og annerledes synspunkter på det hverdagslige. Eller til å sette nytt lys på kjente ting for å avdekke nyansene.

«Culinary Cartographies» er arrangert og presentert i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Trondheim kommune.

Av og med: Evren Uzer og Otto von Busch, og lokale skolebarn
Kurator: Gry Ulfeng
Nettside: www.roomservices.org


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart