Cosmic Body

Ingri Fiksdal (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

12. november 2015, 19:00
13. november 2015, 19:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB
130 - Stud/Honnør
130 - Scenekort

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

70 min

Språk

Nonverbal

«Totalt så gav det meg en opplevelse av at jeg hadde vært inne i noe som jeg aldri ville vært foruten»

– Karen Frøsland Nystøyl, Kulturnytt, NRK P2. Hør omtalen.

 

«Cosmic Body» er en psykedelisk tripp der komposisjonen av kropper, musikk, lys, lyd og gjenstander i evig bevegelse forsøker å kaste publikum inn i en transelignende tilstand.

Inspirert av Brian Gysin og William Burroughs’ gåtefulle «Dream Machine», som brukte flimrende lys for å produsere visuelle stimuli, undersøker Ingri Fiksdal i samarbeid med et stjernelag av andre kunstnere hvordan koreografi og musikk kan lede publikum inn i en tilstand av endret bevissthet.

I Vesten, hvor vitenskap, modernitet og rasjonalisme har feid verden ren for guder, ånder og magi, hevder tilhengere av psykedeliske stoffer at vi trenger å åpne opp for et mer holistisk verdenssyn. Gjennom endrete bevissthetstilstander kan vi få tilgang på noe essensielt eller transpersonlig, en følelse av å inngå i en større helhet som sansene våre vanligvis ikke gir oss tilgang til. Slik kan vi også åpne opp for alternative måter å organisere samfunnet på, der naturen og mennesket kommer foran moderne verdier som økonomisk utvikling, shopping, finans og krigføring.

 

Ingri Midgard Fiksdal er koreograf og stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har besøkt Teaterhuset Avant Garden en rekke ganger. Forestillingene hennes tar publikum med inn i egne opplevelsesunivers, der musikk, lys, scenografi, kostyme og dans stiller på lik linje. Publikum er alltid en viktig del av verkene, som forsøker å skape midlertidige kollektiv mellom utøvere og tilskuere, basert på felles oppmerksomhet, sinnsstemning og sensorisk overføring. Hennes forrige samarbeid med scenograf Signe Becker, forestillingen «HOODS» (vist her under Bastard 2014), ble tildelt kritikerprisen for beste danseforestilling.

 

MEDVIRKENDE:


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart