Book Burning

Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

8. september 2012, 17:00
9. september 2012, 16:00

Pris

150 - Ordinær
100 - Moderasjon
NB! Pakkepris tilgjengelig - Festivalpakke

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca 90 min

Språk

English

Et av vår tids dilemmaer er ønsket om maksimal informasjon om verden samtidig som det etter hvert synker inn at vi også er objekt for andres informasjonsbehov. Våre liv er vidåpne.

I dag har vi tilgang til ekstreme mengder digital hukommelse som husker alt og glemmer ingenting. Op de Beeck og De Buysser er inspirert av behovet for å lagre, klassifisere og dokumentere alt mulig, og vår umettelige appetitt på informasjon, kunnskap og vitenskap. På den andre siden er det behov for å skjule fakta, slette informasjon: å brenne bøker.

Forestillingen «Book Burning» handler om vår rett til informasjon, til å få det skjulte fram i dagen, og til midlene for å avgjøre hva som er sant og ikke. På den andre siden handler den om retten til å rydde opp i sin egen historie og beskytte sin identitet, å slette profilen, beskytte sin DNA-kode, og behovet for å skjule og glemme. Det handler om retten til å brenne «boken om alt».

Forestillingen er et stykke godt gammeldags fortellerteater matchet med et kunstverk av en scenografi. Kunstner Hans Op de Beeck har konstruert en kiste med skjulte skap og skuffer, et slags Wunderkammer, der fortidens spor ligger gjemt. Forfatter og skuespiller Pieter De Buysser har utarbeidet en fabel som delvis er gåsehudframkallende eventyr, delvis nervøs roadmovie.

Trailer:

Book Burning from Margarita Production on Vimeo.

«…otroligt uppfriskande med en föreställning där man inte bara berör politiska frågor genom att problematisera, symbolisera och gömma sig bakom avancerade teoretiska resonemang utan faktiskt pratar om det, rätt upp och ner, pedagogiskt lättförståeligt och inspirerande engagerat.»

Tidningen Kulturen

Intervju med Pieter De Buysser:

Les mer: «Would the Holocaust have been possible if the Internet had existed?».

RULLETEKST
Konsept: Pieter De Buysser & Hans Op de Beeck Tekst, utøver: Pieter De Buysser Bilde: Hans Op de Beeck Dramaturg: Marianne Van Kerkhoven (Kaaitheater) Engelskkonsulent: Miles O’Shea Engelsk oversettelse: Jodie Hruby, Miles O’Shea, Pieter De Buysser Lys: Herman Sorgeloos Produsent: Margarita Production Co-produsent: KunstenfestivaldesArts, Kaaitheater, Baltoscandal, Belluard Bollwerk International, BIT Teatergarasjen, Brut Wien, Teaterhuset Avant Garden, NXTSTP med støtte fra EUs kulturprogram Støttet av: Koninklijke Bibliotheek België, Göteborgs Dans & Teater Festival, Flamske myndigheter


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart