Berstad/Helgebostad/Wigdel (NO)

Jordjenta


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

9. mai 2015, 20:15
10. mai 2015, 20:15

Pris

150 - Ordinær
100 - Student/Scenekort/Honnør
250 - Dobbeltbillett ordinær*
170 - Dobbeltbillett moderasjon*

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

50 min

** Se både «Giving up is the hardest» og «Jordjenta»med vår dobbeltbillett til redusert pris.**

Hemmelige rom og mørke sider i menneskesinnet, fasttvungne smil, dyriske bevegelser og lengsel etter det håndgripelige; Berstad/Helgebostad/Wigdels første trioprosjekt er mørkt, komisk, absurd og intenst.

Alt skal rotna.
Alt skal – ja, forsvinna.
Det er noko grunnleggande ufriskt ved ikkje å godta dette.

 

Danseforestillingen «Jordjenta» er inspirert av et scenedikt skrevet av Maria Tryti Vennerød. Diktet handler om en ung mann som lengter etter noe jordfast, noe evig. Om natten drar han til Jordjenta, som han holder skjult under løvet ved komposttrallene. Scenekunstnerne Ingeleiv Berstad, Kristin Helgebostad og Ida Wigdel har iscenesatt teksten uten å bruke ord. Med utgangspunkt i en undring over hva de selv har til felles med menneskene i Tryti Vennerøds dikt, går de inn i nattesidene i menneskesinnet.

Som en ekstra bonus kan du før forestillingen oppleve Tryti Vennerød lese scenediktet.

«Det kan virke grovt og improvisert, men dette er både musikalsk og kalkulert, godt tenkt og koreografert. Det oppleves overveldende og klart på en gang. Og midt oppe i kakofonien er det fortsatt noe komisk ved det hele. Det lekne rundt noe som også oppleves som dypt alvorlig, gir en helt egen befriende følelse.» Anmeldelse på Scenekunst.no

Berstad/Helgebostad/Wigdel arbeider med visuelt sterke konsepter, intense utbrudd og energiutladninger, og en leken og eksperimentell tilnærming til scenekunst og dans. De tre medlemmene er alle dansere og koreografer, og arbeider også i ulike andre konstellasjoner. Ida Wigdel danser i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, og driver kompaniene The Line med Kristina Søetorp og Haagenschmagen med Janne-Camilla Lyster. Kristin Helgebostad er utdannet koreograf, og har jobbet som danser for Ingri Fiksdal. Ingeleiv Berstad er koreograf, og har laget forestillingen «Ikkje Sant» med komponist Julian Skar. Helgebostad og Berstad er også en del av gruppen Koreografistudentene, sammen med Eivind Seljeseth. Våren 2015 skal Helgebostad og Berstad koreografere for Carte Blanche.

«Jordjenta» var plukket ut til å representere Norge på den nordiske ICE HOT Dance Platform i 2014, og fikk kompaniet valgt som et av det internasjonale nettverket Aerowaves 20 prioriterte kompanier for 2015 blant 600 søkere fra hele verden.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart