BASTARD 2016: I Cloni

Lisa Lie /PONR (NOR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

21. september 2016, 17:30
22. september 2016, 20:30

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Stud/scenekort/honnør
100 - Festivalkort

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

2 timer 30 minutter

Språk

Norsk

«I cloni er en forundringspakke som fortsetter å vekke undring etter at den er åpnet.» – Terningkast fem, Dagbladet.

 

Er det normalt å ha det sånn?
Med en gang jeg ikke er oppfylt av eufori blir livet uutholdelig og jeg vil bare dø, denne sorgen er for stor og jeg for liten,
og tid virker ikke.

I CLONI er kanten der alt oppløses men du fortsetter å snakke.

Hva om det finnes en død etter livet?

Vi skal narraktig bevege oss inn i lysets blinde rike. Alt vi med sikkerhet kan si er at om det finnes liv etter døden er det minst like banalt som livet, kanskje mer intenst. Mer blod og skriking enn i noen annen film.

Vi føler for sterkt og for mye. Vi tror på det som verken kan sees eller holdes i sjakk. Vi forsøker å rasle med slørene som skiller drømmere fra døde. Lær å sette pris på livet før du mister begge beina og lærer the hard way. Og la oss drive i brenningene inn i følelse av fellesskap og fengsel og se hva vi kan riste ut av de romslige ermene. Hvor mange nøtter og ekorn vi kan riste ut av trærne på vår ville vandring gjennom skogen mot dette vertshuset der fremmede møtes, og kan være åpne og gjennomsiktige fordi det verken finnes konsekvenser eller forventninger, og ingenting du gjør vil hjemsøke deg i livet.

Skal vi holde hverandre i hendene og kontakte de levende?

I CLONI er en slags oppfølger til Lisa Lie / PONRs forestilling Blue Motell, som blant annet er vist på Trøndelag Teater, og Black Box Teater i Oslo. Den kan likevel oppleves uavhengig av forgjengeren. Når vi blir tatt med inn i Lisa Lies verden gjelder uansett en egen slags logikk. Det er bare å gi slipp på utenforverdenens forventninger til historieforløp og tradisjonelle sammenhenger, og la seg suge inn i forestillingens drømmeaktige rasjonalitet. Som om du følger en drøm som vikler seg lenger og lenger inn i seg selv. I I Cloni tas vi med enda mørkere og dypere inn i landskapet som skaptes i Blue Motell.

 

«Trondheims store datter belønnes med en nominasjon Årets Beste Scenekunst for å sånn cirka omtrent egenhendig ha redda norsk scenekunst.» – Natt & Dag

Lisa Lie er forfatter, regissør, skuespiller, dramatiker og performancekunstner, og har gjort seg bemerket i det norske og internasjonale scenekunstlandskapet med sin særegne stemme og trash-pop-kulturelle teaterstil. I 2015 ble hun tildelt Heddaprisen for særlig kunstnerisk innsats for arbeidet med Blue Motel. Forestillingen var i tillegg nominert i kategoriene beste mannlige medspiller og beste scenetekst, og den var nominert til Ibsenprisen 2014, og til Natt & Dags pris for årets scenekunst. PONR (Pony Of No Return), er Lies skiftende plattform av kunstnerisk medvirkende og samarbeidspartnere der Lie er kunstnerisk leder.

I CLONI hadde urpremiere på Black Box Teater i april i år. Teaterhuset Avant Garden er co-produsent, sammen med Black Box Teater, BIT-Teatergarasjen og Dramatikkens hus.

Les mer på nettsiden, www.lisalie.no

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart