Åpning av Bastard

Trondheim internasjonale scenekunstfestival


Read in English

Spilletider

7. september 2012, 19:30

Spillested

Verkstedhallen

Fredag 7. september åpner vi den 11. Bastardfestivalen med forestillingen «The Curators’ Piece (A trial against art)» på Verkstedhallen. Festivalen varer en drøy uke, til lørdag 15. september. Velkommen!

BastardKlikk på ikonet for oversikt over forestillingene som inngår i festivalen. For å finne igjen festivalforestillingene i fullt program over høsten, kan du se etter dette ikonet. 

I forbindelse med festivalen arrangeres også seminaret «Møterommet» med faglige samtaler om temaer tilknyttet festivalen og/eller enkelte forestillinger.

Om årets festival | Om billetter

Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival er i 2012 viet historien. Som konstruksjon og som askehaug. Det er maktpåliggende å spørre: Hvilke stemmer får være med i koret som til sammen blir vår historie, og hvilke får ikke være med og forsvinner for all evighet? Eller gjør de det i internettets og reproduksjonens – i n-te potens – tidsalder? Kan vi forsvinne fra historien og bli bare forkullete rester? Dette kan nesten synes som en drøm i dag, der det motsatte var tilfellet før.

Årets Bastard er en blanding av forestillinger som på ulike måter kan bidra til å vekke vår følsomhet for hvordan ting og hendelser kan være skrudd sammen. Ikke minst er kunstens potensial for å bidra positivt til samfunnsutviklingen et tema flere berører. Vi åpner med «The Curators’ Piece», som appellerer til kunstens fanebærere om å tenke over dens politiske potensial. Så går det slag i slag over en uke med forestillinger om sensur, selvsensur, historiekonstruksjon, synliggjøring av det usynlige, det å aldri kunne slette seg selv fra historien, vestens aftensang som industriland, om ansvar for fellesskapet, om å leve her og nå gjennom felles minner om en fortid, om vår plass i naturen, om hvordan ting kan bli til i menneskeverdenen, om menneskekroppens behov for å forsvinne i teknologiens og reproduksjonens tidsalder, om menneskets interaksjon med maskinene, om trivialkulturens makt over oss, om endetiden og om at betraktningsmåter kan skape virkelighet. Om ikke annet kan disse temaene bidra til å vise at alle forsøk på å forenkle virkeligheten nå og før er feilspor. Forenklingens barbari er ofte farlig nær, også i en opplyst og velutdannet befolkning. Derfor slår Avant Garden et slag for det «håpløse» blandingsproduktet bastarden.

Bastarden har ingen stamtavle, den er ikke et produkt av innavl, den løper dit den vil, den er leken og forholder seg ikke til hva som er renraset korrekt. Den forholder seg ikke til mainstream: renhet og aksepterte former. Bastard er en sunn og sterk blanding som styrker livsgleden og gjør livet verdt å leve!

Billetter

Forestillingene under Bastard koster 150/100 per stk. Vi selger også pakkeløsninger, der du kan sette sammen et utvalg forestillinger og oppnå en god rabatt. NB! Velg mellom «stor pakke» (8 eller flere forestillinger) og «liten pakke» (4-7 forestillinger)

Billetter selges via Billettservice* og kan kjøpes hos oss, på nett, telefon (815 33 133), og på spillestedet før forestilling.

Vårt eget billettutsalg holder åpent i baren i første etasje på dag- og kveldstid under hele festivalen.

Enkeltbilletter selges også på Posten, Narvesen og 7-eleven. Pakkeløsninger selges kun via nett, telefon og vårt eget utsalg.

Unntak:

 

[c1]

Bastard arrangeres med støtte fra:

[/c1]

Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart