Festivalseminar

Med Tea Tupajic, Arkadi Zaides og Jon Refsdal Moe


Read in English

Spilletider

21. september 2016, 10:00

Pris

Gratis - Gratis

Spillested

Café Ni Muser

Språk

English

Onsdag 21. september treffes Arkadi Zaides og Tea Tupajic til samtale og diskusjon med Jon Refsdal Moe. Både Zaides og Tupajić er kunstnere som i flere år har forsøkt å nærme seg store spørsmål og store konflikter gjennom sine kunstneriske prosjekter. På Bastards festivalseminar presenterer de arbeidene sine.

Tea Tupajić viser i år «The Disco», som er en performance/installasjon som fokuserer på hvordan kunstneriske metoder blir brukt i etterretning. Vi blir tatt med inn i en verden der mistenkeliggjøring og vold er hverdagskost og der kunstneriske uttrykk blir snudd på hodet og brukt på måter de aldri var ment å brukes på. Tupajić har gått rett til kilden og samarbeidet med nåværende og tidligere etterretningsoffiserer for å lage dette stykket. Det hun presenterer er resultatet av en lang serie møter og samtaler med folk har arbeidet med disse metodene.

Arkadi Zaides tar i sitt verk «Archive» tak i den betente konflikten i sitt hjemland Israel. I de okkuperte områdene på Vestbredden har menneskerettighetsorganisasjoner gitt folk mulighet til selv å dokumentere de overgrepene de blir utsatt for i hverdagen. Zaides går inn i dette materialet, og ved å selv gå inn i de rollene vi ser rulle forbi på filmduken og kroppsliggjøre dem, skaper han en bro mellom den store konflikten og de små individene som er fanget i den. Hans kropp blir et fysisk arkiv over de hendelsene som har preget generasjoner.

Både Zaides og Tupajić viser verk som gir oss som beskyttede nordmenn et innblikk i situasjoner og konflikter som er større enn oss, og som påvirker mennesker på flere nivå enn vi kan forestille oss. Vi vil gjennom dette møtet gi begge en mulighet til å snakke om sine kunstneriske prosjekt og løfte blikket mot hvordan kunsten kan være politisk uten å deklamere en eksplisitt løsning eller en ensidig kritikk.

Moderator er Jon Refsdal Moe, nyansatt dekan for skuespillerutdannelsen ved Kunsthøgskolen i Oslo og tidligere leder for Black Box Teater. Refsdal Moe har i mange år vært en tydelig stemme innenfor norsk Teater og vært synlig både gjennom sin stemme som Teatersjef, men og gjennom artikler og fagstoff blant annet i Morgenbladet og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift.

Gratis inngang.
Seminaret holdes på engelsk


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart