Bastard 2016: Stammen

Ivar Furre Aam / Det ubevisste kollektivet (NOR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

19. september 2016, 18:00
20. september 2016, 18:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Stud/scenekort/honnør
100 - Festivalkort

Spillested

Teaterkjelleren, Trøndelag Teater

8. september åpnet vi høstsesongen med Ivar Furre Aam / Det ubevisste kollektivets flunkende nye forestilling «Stammen». Det er en glede å ta den med over i Bastardfestivalen og vise den til flere! Legg merke til at festivalvisningene er i Teaterkjelleren på Trøndelag Teater.

To idioter ankommer et sted der ingenting ser ut til å være det samme særlig lenge. Karakterer forsvinner like fort som de oppstår. Hva er forskjellen på å lete etter noe man kjenner igjen, og noe man ikke aner hva er?

Stammen er en skrudd og delvis absurd teaterforestilling som prøver så godt den kan å være en danseforestilling, men som konstant avbrytes av teatrale digresjoner.

– Et verk for to skuespillere, en rockegitarist, en syngende anus, to aggressive bergensere i stemmeskiftet og skummaskiner.

Forestillingen er en transparent komposisjon som legger sine egne triks og strategier fram på bordet. På scenen følger de en fysisk logikk der de hele tiden er på leting etter «noe nytt».  Nye bevegelser, nye handlinger, nye triks, nye ideer. Men bare slapp av, svensk public service skal lose deg igjennom referansehelvetet!

 

Les mer

To belong or not to belong, that is the question. I en hyperindividualistisk verden kan man lett komme til å tro at vi er frie. Men hvor frie og individuelle er vi i møte med en forfører?

Ivar Furre Aam avslører triksene som lurer oss til å tro på fiksjonene og gjør kollektiv av oss. Han fører oss inn i et teater som viser fram det merkeligste i oss mennesker: villigheten til å la oss lure. Hva skjer med oss når vi kollektivt forføres av triksene, og går fra å være individer til å bli en masse? Et opplyst menneske vet at det ikke er ekte, men lar seg likevel forføre. Spiller vi med fordi det forventes av oss, eller for ikke å ødelegge spillet?

Stammen er Ivar Furre Aams ambisiøse, men livsbejaende og generøse ønske om å lage «noe nytt» når alt alltid allerede er gjort. Kanskje er vår tids store problem at vi ikke har et viktig mål vi kan, må og klarer å nå sammen?

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart