BASTARD 2016: Ringhold

Konsert: Ringhold (EST)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

23. september 2016, 20:00

Pris

150 - Ordinær
100 - TOBB-medlem
100 - Stud/scenekort/honnør
75 - Festivalkort

Spillested

Moskus

Varighet

Ca. 1 time

Språk

English

Hylende, mumlende, brølende eksperimentell blues fra nord i verden. Ringhold er en tidsreisende på høyoktan, en reise satt i en før-rock’n’roll-situasjon.

Den estiske avantgarde-blues-duoen Ringhold er Kalle Tikas på el-gitar og eleOnora på vokal. De blander minimalistisk tradisjonell bluesgitar med en eksperimentell vokaltilnærming.

Kalle og eleOnora Tikas er erfarne improvisatorer, og sammen skaper de en bluesorganisme med en særegen haltende gange.  Akkompagnert av sine egne rufsete rytmer forteller Ringhold historier om den ville, ville bluesen – hva skjedde egentlig? Kalle Tikas startet sin karriere i jazz-rock-gruppa BF. Han har også vært med i flere eksperimentelle musikkprosjekter. EleOnora Tikas er en sanger med bakgrunn i eksperimentell vokalimprovisasjon.

Deres første album kom i 2016, og ble sluppet på nett, og som en håndlaget spesialutgave med to bilder av fotografen Reimo Võsa-Tangsoo og en minnepinne med musikken. Musikalsk inneholder albumet to originallåter og seks gamle bluesklassikere gjentolket på særegent, men skånsomt vis.

Kalle Tikas besøker også festivalen med forestillingen 99 Words for Void, der han står for teknikken.

Les mer på bandets nettside

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart