BASTARD 2016: Archive

Arkadi Zaides (ISR)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

19. september 2016, 18:00
20. september 2016, 18:00

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB-medlem
130 - Stud/scenekort/honnør
100 - Festivalkort

Spillested

Verkstedhallen

I 2007 delte den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B’Tselem ut videokameraer til palestinere i høykonfliktsområder. Målet var å dokumentere overgrep mot menneskerettighetene og å vise fram hverdagen under okkupasjonen, både til den israelske og den internasjonale offentligheten.

Den israelske dansekunstneren Arkadi Zaides har gått inn i dette materialet, og utforsker den pågående konflikten gjennom å kroppsliggjøre det filmede materialet. Tilskuerens oppmerksomhet blir rettet mot israelerne som er fanget på filmen, og de fysiske reaksjonene de tyr til i ulike konfronterende situasjoner. Selv om palestinerne forblir bak kamera, er de likevel høyst nærværende i kraft av sine bevegelser, stemmer og hvilket perspektiv vi får som tilskuere.

Gjennom å rette blikket mot en spesifikk og lokal situasjon, løfter Zaides frem et mer universelt spørsmål: Har hvert menneske et iboende voldelig potensial? Hvilken pris betaler fellesskapet for å kontrollere «den andre»? På scenen trekker han ut og tilegner seg gester og stemmer fra materialet. Han spiller mot det, identifiserer seg, og blir gradvis en del av det. Etter hvert som hans egen kropp transformeres til et levende arkiv, åpner forestillingen for viktige spørsmål om enkeltpersoners deltagelse og ansvar.

Les mer på kunstnerens egen nettside.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart