Bare en våt munn

Lindeberg/Nilsen (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

3. oktober 2018, 19:00
4. oktober 2018, 19:00
6. oktober 2018, 19:00
7. oktober 2018, 19:00

Pris

Billigste pris gjelder på nett!
190/220 Ordinær
140/165 TOBB-medl
120/140 Student
120/140 Scenekort
120/140 Honnør

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

ca. 90 min

Språk

Norsk

De har vært på livmorfestival, dykket ned i litteraturen, ransaket sitt eget kjønnsspill og søkt etter sin indre – og ytre – gudinne i forarbeidet til denne forestillingen. Men først og fremst har de lyttet til kvinner. 

 

Dersom kvinner har mislyktes i å skape ‘allmenngyldig kunst fordi vi er fanget i det personlige, hvorfor ikke da gjøre det personlige allmenngyldig og gjøre det til gjenstand for vår kunst? – Chris Kraus 

 

Bare en våt munn er en dokumentarisk teaterforestilling der det nystartede kompaniet Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens ideer om kvinnelighet. Materialet er et tjuetalls dybdeintervjuer av kvinner med ulike aldre og bakgrunner, selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer. Hvordan forholder vi oss til en kvinnelig identitet som forventes utspilt og opprettholdt av kvinner? Hva finnes bak vår egen iscenesettelse? I gråsonene? I leken mellom underkastelse og dominans, i spennet mellom begjær, utslettelse og kjærlighet 

 

Etter flere gode samarbeid med Katja Brita Lindeberg gleder vi oss stort til å oppleve denne nye konstellasjonen mellom henne og Madeleine B. Nilsen!  

Prosjektet har urpremiere 31. september på Lokstallen i Stjørdal. Følg prosessen på prosjektets Facebookside.

 

 «Så står hun der foran meg, hu lille, dødsvakre dama. Øynene er så åpne at jeg er redd for å falle inn og aldri komme meg ut igjen, og tentaklene som slynger seg ut av de vidåpne chakraene hennes har fått grep om meg, og holder sjela mi så kvelende tett at jeg blir usikker på om jeg skal flippe ut eller om jeg burde ligge med henne.»

 

Mer om kunstnerteamet bak forestillingen

Katja Brita Lindeberg (f. 1986)
Katja Brita Lindeberg er skuespiller, dramatiker og regissør bosatt i Trondheim. Hun studerte hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin magistereksamen i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011. Under studiene var hennes hovedprosjekt å se på klovnen i et kjønnsperspektiv. Lindeberg er kunstnerisk leder for Katja Brita Lindeberg Produksjoner. Gjennom kompaniet sitt har hun produsert forestillingene Klinsj (2011), Julie + Romeo (2013/2014) og Om bare Lyseblå kunne bli superhelt (2015), alle co-produsert med Teaterhuset Avant Garden, og Om bare Rosa kunne trylle (2011). Med disse prosjektene har Lindeberg etablert seg som en av de ledende scenekunstnerne i Norge innenfor teaterklovn. Hun får også oppmerksomhet internasjonalt for sin moderne klovneform som blander klovnemetodikk, teater- og performanceelementer.

Lindeberg søker gjennom prosjektene sine å utfordre samfunnskonstruksjoner og normer gjennom et lekent scenespråk i skjæringspunktet mellom latteren og alvoret. Forestillingene hennes er ofte svært interaktive, med et direkte samspillet mellom publikum og skuespiller på scenen. For tilfelle er hun i gang med to nye scenekunstprosjekter i 2018/2019 der hun beveger seg bort fra klovneformen mot et scenekunstspråk i møte mellom dokumentarisk material og teatral fiksjon. Lindeberg ble tildelt Statens kunstnerstipend for perioden 2013 – 2015 og 2018 – 2019 og var i 2016 Fylkeskunstner i Sør Trøndelag fylke.

Hjemmeside: www.katjabritalindebergproduksjoner.com

Madeleine B. Nilsen (f. 1986)
Madeleine B. Nilsen er utdannet skuespiller fra teaterutdanning ved HINT. Hun debuterte på Trøndelag Teater som 19-åring – som Ronja i Ronja Røverdatter og har etter ent utdanning jobbet ved flere norske teatre og i det frie teaterfeltet. På Nord-Trøndelag Teater har hun medvirket i Jul i Blåfjell og ved Sogn og Fjordane Teater spilte hun Eliza i My Fair Lady (2013) og i Absolutt Per (2012). Hun har også vært en av pådriverne i scenekunstgruppa Rabarbrateatret i Trondheim i mange år, der hun har hatt ledende roller i En medtsåmmårnattsdrøm (2012) og Som di synes (2015). På Trøndelag Teater har hun medvirket i tre runder av Unge dramatikere.

Nilsen har de siste årene tatt på seg flere og flere regioppdrag og jobbet for blant annet Turnéteateret i Trøndelag, Skuespillerutdanninga ved NORD universiteter og Trondheim Musikkonservatoriet. Hun utforsker egne prosjekter og skriver blant annet manuset til en forestilling om sin egen oppvekst. Sammen med Katja Brita Lindeberg har hun startet en scenekunstduo med base i Trondheim.

 

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart