BAND

Ingri Fiksdal (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

24. april 2013, 19:00
25. april 2013, 19:00

Pris

190/120

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

BAND er en forestilling som undersøker opplevelsen av en psykedelisk konsert. Dette arter seg imidlertid uten musikere, uten instrumenter og uten musikk. Dronete bevegelse, kaleidoskopiske skygger og en følelse av å flyte av gårde manifesterer lyden.

Med forestillingen BAND fortsetter koreograf Ingri Fiksdal å utforske dansens språk og muligheter. Kan komposisjoner av bevegelse skape bestemte stemninger og emosjonelle opplevelser på samme måte som musikk? Metodikken fra et musikkbands arbeid med låtskriving er overført til det koreografiske arbeidet med forestillingen, og sammen med sitt eget «band» bestående av fire dansere og en lysdesigner har hun jobbet frem et knippe «låter». Gjennom arbeidet har de lett etter hvilke sanseopplevelser bestemte kombinasjoner av bevegelse og lys kan gi, og hvordan de kan tilsvare opplevelsen av å være på konsert. Danserne, bevegelsene, lys og skygge representerer ikke hver for seg enkeltinstrumenter eller musikere i et band, men utgjør til sammen det totale «lydbildet» og stemningen i konserten.

Her kan du lese et intervju med Ingri Fiksdal om forestillingen i Natt & Dags aprilutgave.

Prosjektets målsetning er å skape nye, kunstneriske opplevelsesrom som konfronterer publikum fysisk og direkte gjennom koreografi og lys. Forestillingen innbyr også til oppmerksomhet rundt vår egen fysiske tilstedeværelse og til hvordan kroppen påvirker vår tankevirksomhet.

Ingri Fiksdal er utdannet koreograf fra Kunsthøgskolen i Oslo, og arbeider i spennet mellom dans, teater og performance. Hun medvirker også i en rekke ulike kunstnerkonstellasjoner som jobber med koreografi i utvidet forstand, og har danset for flere andre koreografer. Hun har tidligere gjestet TAG med forestillingene «The Orchard Ballads» (2011) og «Night Tripper» (2012). Les mer om de medvirkende nedenfor.

«Forestillingen er et eksempel på scenekunst som rokker ved alle premissene for hva dans eller teater kan være.»
Aftenposten K om «The Orchard Ballads», 2011
 
RULLETEKST
Av og med: Ingri Midgard Fiksdal, Ingeborg Staxrud Olerud, Rosalind Goldberg, Sigrid Hirsch Kopperdal, Venke Marie Sortland, Pernille Holden Kostymedesign: Elena Becker, Ingri Fiksdal Outside-eye: Juli Reinartz Co-produsert av: WELD, Black Box Teater, Samara, BIT-Teatergarasjen Støttet av: Kulturrådet, Fond for utøvende kunstnere, Kulturkontakt nord Nettside: www.ingrifiksdal.com

Samara-nettverket  Samara_logo 
 

Mer om kunstnerne:

Ingri Fiksdal er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2006, og har arbeidet som koreograf og utøver siden. Hennes to siste produksjoner Night Tripper (2012) og The Orchard Ballads (2011), skapt i samarbeid med Ingvild Langgård og Signe Becker, har turnert til spillesteder som brut-künsterhaus i Wien, Kampnagel i Hamburg, Inkonst i Malmø, The Armory Show i New York City, LIMIT festival i Beograd, IBT13 i Bristol, ANTI festival i Kuopio, Homo Novus i Riga, samt til Black Box Teater, BIT-Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden og RAS i Norge.

Ingeborg Olerud (f. 1981) har jobbet som lysdesigner siden 2006, og har ved flere anledninger tidligere samarbeidet med Fiksdal. Olerud har erfaring fra både dans, teater og musikk, og jobber fast med grupper som Goksøyr og Martens og Isenkramteatret. Andre samarbeidspartnere inkluderer Mia Habib, Vegard Vinge og Ida Muller, Runar Hodne, Morten Tråvik og Eva Cecilie Richardsen. Olerud jobber også med visuell utforming for bandet Harrys Gym, og som lysdesigner for klubbkonseptet Sunkissed.

Sigrid Hirsch Kopperdal (f. 1985) har jobbet som dansekunstner siden 2008. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og Salzburg Experimental Academy of Dance og har jobbet med koreografer som Eva-Cecilie Richardsen, Hege Haagenrud, Janne-Camilla Lyster, Jana Unmussig (DE), Masja Abrahamsen, Kristin Ryg Helgebostad og Elle Sofe Henriksen. Vinteren 2013 er Sigrid aktuell med sitt første soloarbeid, Man size.

Venke Sortland (f. 1982) er utdannet fra Skolen for Samtidsdans (2005). Hun har jobbet med koreografer som Jana Unmussig (DE), Heine Avdal, Philipp Gehmacher (AUT), Wee/Francesco Scavetta, Prosjekt ISADORA / Caroline Nesse og Camilla Myhre og Impure Company/Homan Sharifi. Sortland har også gjort en rekke egne produksjoner hvor hun fungerer som bade koreograf og utøver, blant annet i konstellasjonene Holden/ Sortland/Myhre og i Landing. Videre er Sortland en av drivkreftene i festivalen Rethink Dance.

Rosalind Goldberg (f. 1984) er utdannet fra Ballettakademien i Stockholm (2007). Hun er bosatt mellom Oslo, Stockholm og Berlin, og har arbeidet som danser for koreografer som Stina Nyberg (SE), Anne-Mareike Hess (LUX), Johannes Dullin/Banality Dreams (DE), Sara Larsson Fryxell (SE) og Jessyka Watson Galbraith (US). Videre har Goldberg gjort en rekke egne produksjoner som har spilt på steder som Sophiesaele i Berlin, og på MDT og WELD i Stockholm. For tiden tar hun en Mastergrad i koreografi ved UDK i Berlin.

Pernille Holden (f. 1979) er utdannet fra Skolen for Samtidsdans (2005). Hun har jobbet med koreografer som Zanussi/Markus Prosjekt, Prosjekt ISADORA/ Caroline Nesse og Camilla Myhre, Skjeldal/Bjørkli, Panta Rei Danseteater, Impure Company/Homan Sharifi og med Ingri Fiksdal i Night Tripper. Holden har også gjort egne produksjoner hvor hun fungerer som bade koreograf og utøver, blant annet i konstellasjonen Holden/ Sortland/Myhre. Videre er Holden en av initiativtakerne for festivalen Rethink Dance.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart