b o n e r

Iggy Malmborg (SE)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

31. august 2015, 21:00
5. september 2015, 21:30

Pris

200 - Ordinær
150 - TOBB
130 - Stud/Scenekort/Honnør
100 - Festivalkort

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

80 min

Språk

English

I «b o n e r» går det gradvis opp for publikum at teatermakeren Malmborg har pønsket ut et spill som stadig pusher grensene for hva skuespilleren Malmborg må være villig til å gjøre på scenen.

Det som er så befriende med Iggy Malmborgs analytiske tilnærming til kunsten, er at han mener det så konkret og direkte. Når han sier han vil analysere hva en forestillingssituasjon består av, er det nettopp det han gjør: Han går gjennom de ulike tingene på scenen en etter en, og lar dem komme til orde for å presentere seg selv og den funksjonen de fyller i den store sammenhengen.

Selv får han samme behandling når han tester om psykologisk framprovosert gråt ser mer ekte ut enn gråt fremprovosert av tigerbalsam, eller han utsettes for andre stimuli som virker inn på kroppen hans. Som utøver er han bare én av flere ting som gjør teateropplevelsen mulig, og alle påvirker hverandre. Men hvem er det da som styrer showet? På scenen veksler han mellom å ha kontroll og bli kontrollert, og det som i starten var et subjekt som spiller teater, ender opp med å bli redusert til et objekt som alle titter på.

Iggy Malmborg besøkte oss sist i vår som del av duoen White on White, som undersøker skjulte mekanismer for makt og suksess i kunstens verden. Vil du ha et forfriskende og effektivt svar på hva samtidsscenekunstnere driver med, bør du se Iggy Malmborg på scenen!

«It is clear the young man is very imaginative and talented, pouring out humorous solutions, which explode in his head in a matter of instants.» Kultuur.info blog

Bakgrunn

Malmborg refererer til Bruno Latour og hans Actor-Network Theory. Den går ut på at det ikke finnes en gitt og selvsagt måte ting skal være. De inngår hele tiden i prosesser, bevegelse og tilblivelse. Latour åpner med denne teorien for nye måter å tenke verden, om vi klarer å se alt som prosesser, flyt, relasjoner og koblinger.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart