Appelsiner og sitroner

RohdeAass produksjoner (NO)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

9. mai 2013, 10:00
10. mai 2013, 13:30
11. mai 2013, 13:30

Pris

75 - Voksne
50 - Barn

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

30 min

Ønskereprise! I vår får vi et gjensyn med den publikumsvinnende småbarnsforestillingen «Appelsiner og sitroner». En herlig måte å tilbringe en deilig fridagsstund i mai på.

«Appelsiner og Sitroner» er en poetisk, morsom og undrende forestilling om appelsiner og sitroner, måner og soler, øgler og steiner. Forestillingen er inspirert av et knippe barnedikt av den spanske dikteren Federico Garcia Lorca, og er et lekent møte mellom en danser, en klovn og en musiker. Den passer best for barn i alderen 1–3 år

Ettermiddagen syng
Ein appelsinvoggesong.
Veslesyster syng:
Jorda er ein appelsin.
Månen står og grin:
Eg og vil vere appelsin.
Det kan du ikkje bli,
om så med farge i kinn.
Ikkje eingong ein liten sitron.
Så synd!
(Av Federico Garcia Lorca, oversatt av Tove Bakke)

RohdeAass produksjoner drives av sceneinstruktør Ane Aass og musiker Rasmus Rohde. Siden oppstarten i 2005 har paret skapt scenekunst på tvers av sjangre og ulike kunstuttrykk i og utenfor Trondheim. Blant tidligere produksjoner er konsertforestillingene med «Rasmus og Verdens beste band» og danse- og teaterforestillingen «Alle disse dagene». Til daglig driver de også Skansen – Verdens beste stasjon.

Forestillingen er produsert i samarbeid med Inclusive Dance Company. Et kompani startet av dansekunstnerne Tone Pernille Østern og Arnhild Staal Pettersen høsten 2000. Kompaniet jobber sjangeroverskridende og eksperimentelt for å skape ny samtidsdans. De ønsker å bidra til å utfordre og utvikle dansens tradisjonelle formspråk.

«Appelsiner og Sitroner» hadde urpremiere på Teaterhuset Avant Garden våren 2011, og er siden vist på en rekke scener rundt om i landet. Forestillingen er tatt opp i Norsk Scenekunstbruk.
RULLETEKST
Regi og idé: Ane Aass Koreografi: Tone Pernille Østern Scenografi og Kostyme: Ingvild Rømo Grande Musikalsk ansvarlig: Sigrid Stang Lysdesigner: Eivind Myhren Foto: Synlig.no Musiker: Ole Jørgen Melhus / Erlend Smalaas Danser: Arnhild Staal Pettersen / Live Strugstad Klovn: Tove Karoliussen / Katja Brita Lindeberg Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere, Fond for lyd og bilde, DansiT, Trondheim kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune
Forestillingen er et samarbeid mellom RohdeAass produksjoner, Inclusive Dance Company, Teaterhuset Avant Garden, Barnehagesekken i Trondheim kommune og Program for lærerutdanning ved NTNU.

Nettside: www.verdensbestestasjon.no


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart