Alltid ei anna

DVELL


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

28. november 2012, 19:00

Pris

150 - Ordinær
95 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Kortreist kunst: 150/95

Hva er en person? Med utgangspunkt i den portugisiske dikteren Fernando Pessoa og tre av hans fiktive dikterpersonligheter, forsøker DVELL å undersøke hva en person kan være.

Den musikalske og poetiske improvisasjonsgruppa DVELL består av Arild Vange (diktstemme), Frode Eggen (improskuespiller), Neil Davidson (gitar) og Kyrre Laastad (perkusjon).

«Alltid ei anna» tar utgangspunkt i Arild Vanges nye diktbok «Improvisasjon person» (Aschehoug 2013). Boka er en respons på diktene til poeten Fernando Pessoas (f. 1888) heteronymer (fiktive dikterpersonligheter) Alberto Caeiro, Ricardo Reis og Alvaro de Campos. Pessoas heteronymer var personer i personen Pessoa (pessoa betyr «person» på portugisisk). De skrev svært forskjellige dikt ut fra vidt forskjellige verdensanskuelser, og polemiserte også mot hverandre i det offentlige ordskiftet.

«Alltid ei anna» er en improvisasjon, det vil si at utøverne ikke vet mer om hvordan den endelige forestillingen blir enn tilskuerne. Utøvere og tilskuere tilhører hverandre, lytter til hverandre, responderer på hverandre, har og tar ansvar for hverandre. DVELL tror at når tilhørerne får være i fred for aktørene ( i fysisk forstand), kan de konsentrere seg helt og fullt om å sette samme sin egen forestilling, sitt eget dikt.

DVELL lar publikum se, høre, føle og forstå uten å få fortalt hva de skal føle eller forstå. De har ikke noe budskap, ingen svar, men skaper gjennom improvisasjon et rom som aktører og tilhørere kan gå inn i og møte seg selv, eventuelt sine selv. Med andre ord: en demokratisk forestilling.

DVELLs arbeid bygger på opplevelsen av at kunst ikke kan reduseres til forståelse alene, og ikke nødvendigvis er av kontemplativ art. Vi kan like gjerne oppleve kunst som et tilbud eller en invitasjon til medskaping og samtale. Dette blir spesielt synlig i improvisasjon, der utøvernes forpliktelse til å gi respons på hverandres bidrag er den viktigste forutsetningen for verket.

Denne kvelden presenteres av NTNUs satsningsområde PerFormativitet i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden. Kvelden er todelt. Etter improvisasjonen inviterer vi til samtale mellom publikum og DVELL, ledet av Suzanne Bordemann (førsteamanuensis, Institutt for moderne fremmedspråk, NTNU). Suzanne Bordemann har skrevet doktorgradsavhandling om Jon Fosse og anmelder også teater i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift.

RULLETEKST
Konsept: Suzanne Bordemann, DVELL Tekst: Arild Vange Utøvere: Neil Davidson  (gitarist/komponist, Glasgow), Arild Vange (lyriker, Trondheim), Frode Eggen (improvisasjonsskuespiller, Oslo), Kyrre Laastad (perkusjonist, Trondheim) Samtaleleder: Suzanne Bordemann Musikk: Neil Davidson Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden Støttet av: NTNU


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart