ALL THOSE BEAUTIFUL BOYZ

White on White (SE/DE)


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

13. september 2013, 18:00

Pris

135 - Ordinær
115 - Moderasjon
75 - Barn (u/16)
Pakkeløsning - Spar penger med Bastards pakkeløsning!

Spillested

Verkstedhallen

Varighet

2,5 timer

Språk

Engelsk

Finn veien til Verkstedhallen.

WHITE ON WHITE #5- ALL THOSE BEAUTIFUL BOYZ

Glem indre verdier! Det er verken innsats eller personlighet som sikrer sosial anerkjennelse og suksess, det er kun det ytre som gjelder! Ved bruk av sjarm, finesse, optiske illusjoner, fete videostunts og sine egne kropper, avdekker White on White hvordan dagens ideer om skjønnhet er gjennomsyret av europeiske rasistiske konsepter.

I denne frittstående femte delen av den tysk-svenske duoen White on Whites serie med samme navn, undersøker de utseende og fysisk tilrekningskraft som en underliggende, men helt avgjørende faktor for sosial integrering og tilhørighet. De skjønnhetsidealene vi har i dag er ganske så ubevisst formet av gamle rasistiske konsepter og idealer målt opp etter den hvite europeer. Og samfunnene våre har flere «helhvite», sosialt segregerte settinger, slik som for eksempel kulturfeltet i Sverige, Norge eller Tyskland. I «All those Beautiful Boyz» tilbyr duoen sine egne kropper – kroppene til europeiske kulturarbeidere – som synlige bevis på en åpenbar, ubevisst streben etter hvithet.

I en tid der våre digitale profiler kan tilpasse seg kroppslige endringer med et klikk, viser det fysiske menneskelige ansiktet seg fortsatt å være overraskende motstandsdyktig. Men i White on Whites utopiske visjon finnes det en kirurgisk kunst som kan viske ut kulturelle og sosiale markører fra ansiktene våre i løpet av sekunder, avhengig av kontekst og situasjon. Kjernen i forestillingen er den synlige overflaten, og det vi får er en rekke projeksjoner, i både konkret og overført betydning. Spørsmålet er i hvilken grad vi kan få essensiell informasjon ut fra en projeksjon på en skjerm. Og på hvilket punkt blir kroppen til utøveren noe mer enn sitt eget virtuelle bilde?

Dette er første gang White on White besøker Teaterhuset Avant Garden. Duoens ene medlem, Iggy Malmborg, besøkte oss imidlertid med forestillingen «Triptych on Essence» i 2009, da som medlem i det svenske kompaniet Institutet.

Av og med: Iggy Malmborg & Johannes Schmit
Visuelt design: Ralf Hauenschild
Lysdesign: Daniel Goody
Produksjon: White on White
Co-produksjon: Südpol-Luzern, Inkonst (Malmö), Theaterdiscounter (Berlin), Hitparaden (København)
Takk til: Inter Arts Center (Malmö), Folkuniversitetet (Malmö)


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart