biograph, last year was pretty/shitty

Findlay//Sandsmark


Kjøp billetter →

Read in English

Spilletider

20. november 2014, 19:00
21. november 2014, 19:00

Pris

190 - Ordinær
120 - Moderasjon

Spillested

Teaterhuset Avant Garden

Varighet

60 min

Språk

English

Film, videokunst, elektronisk musikk og performance i en herlig blanding når det norsk-amerikanske kompaniet Findlay/Sandsmark er tilbake på Avant Garden med en forestilling om sammenhenger mellom menneskets og teknologiens minne; det vi husker og det maskinene kan fortelle oss.

bio primary image 2_Foto Minna Suojoki«Biograph, last year was pretty/shitty» mediterer over nostalgien og dens motsetning i teknologi, med bevegelser som er ladet av erindring og minner, og med et forsøk på å slette alt det som har vært og som er blitt innspilt.

Med et vink til Samuel Becketts monolog «Krapps siste spole», og et slag mot selfies-tidsalderen, viser det seg at de gode gamle dager ikke lenger er så gode. Vi har tapt vår uskyld, og ved å se tilbake prøver vi å finne det vi mistet på veien. Det er ekte og det er falskt. Jeg er du, og han er henne. Med en interesse for vår tids dokumentasjonstrang, og ønsket om å holde fast på det som var, prøver Findlay//Sandsmark på det umulige, å skape en nostalgi for øyeblikket akkurat her og nå.

1. Time is relative to the observer, and history is bunk. Suck it.
If you are so afraid of repeating things, why do them in the first place. Suck it.
Nostalgia is my terror, and the terrorists are winning. Suck it.

2. Telegram from tomorrow. STOP
If I rub my naked feet together, I think of her. STOP
If I put my naked feet from under my cover I think of him. STOP
I sleep in my socks, that way I am protected from my memories. STOP STOP STOP

bio secondary image 2_Foto Minna Suojoki«biograph, last year was pretty/shitty» er laget av Iver Findlay og Marit Sandsmark med Pål Asle Pettersen og Joey Truman og Ruud van den Akker i samarbeid og samtale med Young Jean Lee, Victor Morales, Jean Vincent Kerebel og Claudia La Rocco.

Iver Findlay er teater- og videokunstner, med bakgrunn fra amerikanske teatergrupper som Collapsable Giraffe, Wooster Group og Radiohole, nå bosatt i Norge. Marit Sandsmark er koreograf og utøver, og sammen med Findlay initiativtaker til kompaniet Findlay//Sandsmark. Pål Asle Pettersen er musiker og komponist med en lang rekke utgivelser bak seg, og han startet Zang:records. Joey Truman er skuespiller, forfatter, musiker, Klaus-Kinski-look-a-like, og har spilt i flere Collapsable Giraffe produksjoner. Young Jean Lee er av New Yorks ledende dramatikere og regissører og besøkte Avant Garden (på DORA) i 2008 med uforglemmelige «Songs of the Dragons Flying to Heaven».

Besøk nettsiden til kompaniet: www.findlay-sandsmark.com


Idé/Konsept:
Findlay/Sandsmark Koreografi/Utøver: Marit Sandsmark Regi og video: Iver Findlay Komponist/musiker: Pål Asle Pettersen Utøver/tekst: Joey Truman Utøver: Ruud van den Akker Lysdesign: Jean Vincent Kerebel Medskaper/Video: Victor Morales

Co-produsert av: Black Box Teater, BIT Teatergarasjen Støttet av: Norsk Kulturråd, Stavanger Kommune Kulturbyfond, Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde, Rogaland Fylkeskommune Residens: Tou Scene, DansiS, Rogaland Teater
Prolog film: Young Jean Lee.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart