Om oss/Kontakt

Teaterhuset Avant Garden

Olav Tryggvasons gate 5, 7011 Trondheim
E-post: avantgarden@avantgarden.no
Telefon: +47 73 87 94 24 (kl.10-15)
Billetter: Ticketco.no

 

Adkomst

Publikumsinngangen til teatret ligger i Olav Tryggvasonsgate 5, ved busstoppet «Nova kinosenter». Inngangen åpner en time før forestilling, og du skal rett frem og ned trappen i enden av gangen.

Lokalene våre møter dessverre ikke krav til universell utforming.

Ta kontakt på forhånd dersom du bruker rullestol eller har andre behov for tilrettelegging, så ser vi hva vi kan få til.

NB! Utenom forestillinger finner du oss i 2. etg i Folkets hus inngang A.

Om Teaterhuset Avant Garden

Teaterhuset Avant Garden (TAG) er ett av landets tre programmerende teatre. Vi viser nyskapende prosjektbasert scenekunst fra hele verden. Programmet settes sammen av utvalgte forestillinger produsert av lokale, norske og internasjonale kompanier. Hver sesong byr vi på et bredt og mangfoldig program innenfor ulike sjangre og kunstformer: dans, konsertforestillinger, tekstbasert teater, performanceteater, dokumentarisk teater, livefilm og utallige kombinasjoner av disse.

Teaterhuset Avant Garden drives som en ideell stiftelse (under navnet Teater Avant Garden), med tilskudd fra Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og over statsbudsjettet.

Teaterhuset Avant Gardens historie

Stiftelsen Teater Avant Garden ble etablert i 1984 av de tre gruppene Magna Vox (Det lille musikkteater), Petrusjka Teater og Studio Teater, som et teater for egne produksjoner og gjestespill. Det holdt da til i Kjøpmannsgata vis á vis hotellet Royal Garden, som var under bygging. Det skulle bygges mer i Kjøpmannsgata, og teatret måtte etter hvert ut av lokalene. I 1993 ble Teaterhuset Avant Garden etablert i nåværende lokaler i Folkets hus. I dag drives teatret ikke lenger av gruppene, men av en administrasjon ledet av en teatersjef (kunstnerisk og daglig leder) og et styre.

Teaterhuset Avant Garden er nå et rendyrket programmerende og co-produserende teater med en klar kunstnerisk profil gitt av teatersjefen. En bok om Avant Gardens historie og betydning for scenekunstmiljøet i byen og landet er under arbeid, og planlagt lansert i 2019.

Tilbud for barn og unge

Teaterhuset Avant Garden har rotfestet tradisjon for å jobbe med kunstformidling til barn og unge. Vi er opptatt av at barn skal få et kunsttilbud av høy kvalitet, kunst som tar barn som kunstkonsumenter på alvor. Gamle klassikere er vel og bra – men det er viktig med ny produksjon, med kunst som tar utgangspunkt i vår samtid og samtidens problemstillinger, med scenisk nyskapning også for de yngste.

Teatret er Sør-Trøndelag fylkeskommunes faglige samarbeidspartner i programmeringen av scenekunst til Den kulturelle skolesekken. I tillegg programmerer vi hvert år forestillinger til barn og/eller unge i vårt eget program.

Teknisk informasjon

Teatrets sal er en blackbox med plass til 66 publikummere i amfi. Vi har også en mindre prøvesal for arbeid med co-produksjoner. Legg merke til at noen forestillinger vises utenfor huset, for eksempel på Verkstedhallen eller Trøndelag Teater. Ta kontakt hvis du ønsker å leie lokaler.

Se her for TEGNINGER/BILDER og LISTE OVER TEKNISK UTSTYR

 

Baren Moskus

På gateplan i lokalene våre ligger baren Moskus. Moskus er et eget selskap som drives uavhengig av teatret, men vi samarbeider om stemningen før og etter forestillinger, markering av premierer og et sted å samles når det er festival. Moskus er åpen mandag til lørdag 18:00 – 02:30. Kontaktperson for Moskus er driver Magnus Lykkelig: magnus(a)barmoskus.no. Besøk Moskus på Facebook

PRESSE

Pressekontakt: Markeds- og kommunikasjonsleder Pia Martine Gautier Bjerke,  92083295 eller Anna Penkova, 90950781

Kontakt ansatte

Adresse: Olav Tryggvasons gate 5, 7011 Trondheim
På dagtid: benytt Folkets hus inngang A, 2. etasje

E-post: avantgarden@avantgarden.no
Telefon: +47 73 87 94 24 (kl.10-15)

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart