Frivillige søkes til Bastard 2018!

INFORMATION IN ENGLISH

Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival er Teaterhuset Avant Gardens årlige festival. I år åpner den tirsdag 11. september og varer til søndag 14. september. Nå er vi på søken etter de rette frivillige til å hjelpe oss å få det hele i havn!

Hver enkelt person er superviktig. Vi ønsker å sette sammen et lite, sammensveiset team med engasjerte frivillige, som sammen med administrasjon, teknikere og artister jobber for å gi en god opplevelse til alle som besøker festivalen! Som frivillig vil du få verdifull erfaring med arbeid innenfor kultursektoren, du vil bli kjent med mange andre kunst- og kulturinteresserte mennesker og du vil få anledning til å oppleve flere av festivalens forestillinger uten ekstra kostnad. Vår base av dyktige frivillige utgjør ofte en rekrutteringsarena når vi senere har behov for å leie inn hjelp til kortere eller lengre oppdrag.

Søk om å være med ved å fylle ut søknadsskjemaet nedenfor! Vi tar kontakt med alle som søker.

For å finne rett person til rett jobb ber vi deg om å fylle ut hva du har mest lyst til å jobbe med. Under skjemaet finner du korte beskrivelser av hvert enkelt oppdrag. Samtidig vil vi understreke at situasjonen innimellom kan kreve at du som frivillig også er fleksibel nok til å hjelpe til der det trengs mest.

Hvis du har spørsmål må du gjerne ta kontakt med frivillig@avantgarden.no.

Eksakte datoer kan justeres etter hvert. Hvis du vet at du har tid og lyst, meld din interesse allerede nå! Det er begrenset antall plasser.

SØKNADSSKJEMA FOR FRIVILLIGE:

(se beskrivelser av hver oppgave nedenfor)

_________________________

ARTISTVERT

Dette er oppgaven for deg som føler at du har litt ekstra tid og engasjement å gi. Vår visjon er å ha en vert for hver artist/kompani, som følger denne fra A til Å. Oppgavene kommer til å variere fra kompani til kompani. Artistverten blir kompaniets kontaktperson til administrasjonen, og kommer altså til å jobbe tett med frivilligsjef og produsent gjennom festivalen. Vi trenger deg som er frampå, serviceinnstilt og løsningsorientert. God engelsk er viktig for denne oppgaven da mange av artistene våre kommer fra andre land enn Norge. Dette betyr at om du også har andre språkferdigheter kan det være et pluss, men ikke et krav. Har du jobbet med noe lignende tidligere, er det også en fordel vi gjerne vil vite om.

PUBLIKUMSVERT

For hvert enkelt forestilling trenger vi en person som har ansvar for å sørge for at publikum har det trygt og godt den tiden de er hos oss. Publikumsverten gjør alt fra å ta imot billetter, hilse velkommen, være brannvakt under forestilling, holde kontakt med kompani/tekniker/artistvert før og etter forestilling, sitte garderobevakt, til å svare på spørsmål fra publikum, fylle på toalettpapir, rydde amfiet etter forestilling osv. Dette krever at du er utadvendt, serviceinnstilt, selvgående og kreativ, og at du snakker godt norsk/skandinavisk og/eller engelsk.

SJÅFØR

Arbeidet som sjåfør består i hovedsak av å hente og bringe artister til/fra Værnes, togstasjon og hotell, og til en viss grad også hjelpe til med å frakte folk og utstyr mellom de ulike scenene vi har rundt om i byen. Sjåfører trengs både før, under og etter festivalen er ferdig. Oppdraget krever at du har førerkort klasse B, samt at du snakker engelsk.

RIGGING

Å jobbe med rigging betyr i stor grad at du jobber mye sammen med noen av våre fantastiske teknikere og hjelper dem med det de trenger. Du må være forberedt på at dette kan innebære tunge løft, og at nedrigg/opprigg noen ganger kan skje sent på kvelden etter siste forestilling, eller tidlig på morgenen før første forestilling. Det er en fordel hvis du gjort noe lignende før, men det er ikke et krav.

PR/PLAKATER/LØPESEDLER/ STÅ PÅ STAND

Med hjelp fra PR-gruppa skal vi sørge for at Bastardfestivalen synes i hele byen! Du som blir med i PR-gruppa skal stå på stand, dele ut markedsføringsmateriell, og snakke med folk om festivalen. Det krever at du som person er frampå, blid og positiv. Det er jo du som blir festivalens ansikt utad og møter publikum først. Derfor stiller du godt forberedt, leser gjennom programmet på forhånd og stiller spørsmål ved det du ikke helt forstår før du går ut på gata for å reklamere. I ukene før festivalen starter har vi også behov for noen som kan henge opp plakater og legge ut festivalprogram på kafeer og andre steder rundt om i byen. PR-gruppa trenger derfor bemanning både før festivalen begynner og mens den pågår.

MATLAGING

Her har vi en oppgave til deg som synes det er gøy å lage mat! Vi trenger en eller flere frivillige som kan lage enkle måltider på knapt budsjett til våre teknikere, ansatte, og i noen tilfeller til andre frivillige og artister. Ettersom maten skal leveres på ulike scener kan det også være en fordel om du har førerkort, men dette er ikke et krav.

FORARBEID

Festivalen begynner tirsdag 11. september, men før det er det også mye som skjer. En av de viktigste forberedelsene vi trenger hjelp til er å skaffe rekvisittene som trengs til de ulike forestillingene. Det kan være alt fra innkjøp på Ikea, til å kjøre og hente ting vi har fått leie/låne, søke etter gode kupp på FINN, eller finne andre kreative løsninger. Andre forberedelser kan være klargjøring av lokaler, lettere rigging ol.


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart