Bastardfestivalen

Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival, 11.–16. september 2018

September er festivaltid på Teaterhuset Avant Garden. Hvert år kan du være med på Bastard, en ukeslang festival, full av kunst som utfordrer og overrasker, og som retter et nysgjerrig blikk på motsetninger i kulturene omkring oss.

Her kan du oppleve spennende forestillinger, kunstnermøter, workshops, seminarer, teater, dans og annen scenekunst! Årets festival vil foregå på Teaterhuset Avant Garden, Trøndelag Teater, Verkstedhallen, Olavshallens lille sal, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Rockheim og flere andre steder rundt om i byen.

Her finner du årets program! 

Mer info om Bastard 2018 blir sluppet fortløpende på festivalens eget Facebookevent

Bastard-festivalen er en del av Teaterhuset Avant Gardens høstprogram. All informasjon om de enkelte forestillingene vil bli oppdatert under Program sammen med resten av forestillingene.

FRIVILLIGE SØKES:

Her finner du informasjon og søknadsskjema for å bli med i årets lag av frivillige festivalmedarbeidere!

LES MER OM FESTIVALENS BAKGRUNN OG HISTORIE

Dagens samtidsrettede scenekunst er en blandingsrase, et uekte barn av tidligere tiders vel etablerte teatertradisjoner. Den forholder seg ikke til faste rammer, oppskrifter eller sjangre, men tar sjanser, leker med grensene og sørger for hyppig tilførsel av friskt blod. I 2018 er det syttende gang vi inviterer til festival under tittelen Bastard!

Festivalen begynte i det små, men de siste årene har den funnet formen som en ca. ukelang årlig festival. Hver høst siden 2013, og annenhver høst i årene 2010–2012, har Bastardfestivalen bydd på det beste og mest spennende innenfor nyskapende samtidsdans og -teater. Programmet er satt sammen av produksjoner fra både det norske og internasjonale frie feltet (der produksjonene er drevet av kunstnerne selv, og ikke er knyttet til en fast institusjon).

Som årlig ukeslang festival er det nå åttende gang vi arrangerer Bastard – Trondheim internasjonale scenekunstfestival. Men som sjangerutfordrende samlingspunkt for eksperimentelt teater, har Bastardfestivalen altså blitt avholdt i ulike former og størrelser til sammen seksten ganger tidligere.

I begynnelsen var Bastard en festival med fokus på performancekunst. Etter hvert har den utviklet seg, og favner nå bredere ut i scenekunstfeltet. Men fortsatt er vi opptatt av det samme: Å utsette publikum for møter med kunstnere som utfordrer oss, overrasker oss og overrumpler oss.

 


Del på Facebook Del på Twitter
Kjøp på nett › Vis billetten på telefonen din, eller skriv ut. Problemer? › Ring 73 87 94 24 Kjøp på spillested › Billettsalg åpner på spillested en time før forestilling. Bli teaterkontakt ›Ta kontakt med oss. Spesielle behov ›Ta kontakt før kjøp om du sitter i rullestol, eller har andre behov til utforming.
OBS: Ingen inngang etter forestillingsstart